sigurno ne i poslednja

Prva tužba od člana porodice: Princ Hari i Megan će morati na sud zbog teških optužbi koje su uzburkale javnost

0

Čuveni par Megan Markl i princ Hari uskoro će morati da se pojave na sudu kako bi izneli svoju odbranu 

foto: Rogers George / Sipa Press / Profimedia
foto: Rogers George / Sipa Press / Profimedia

Princ Hari i Megan, vojvotkinja od Saseksa biće ispitani u utorak u sudu zbog tužbe za klevetu koju je protiv vojvotkinje u Sjedinjenim Državama pokrenula njena polusestra Samanta Markl.

 

Samanta Markl tuži Megan za klevetu i iznete laži koje je navodno vojvotkinja iznela u intervjuu sa Oprom Vinfri 2021. godine, navodi britanska novinska agencija PA Media.

 

U tužbi Samante Markl iz marta 2022. tvrdi se da je Megan dala „demonstrativno lažne i zlonamerne izjave za publiku širom sveta“, uključujući „otprilike 50 miliona ljudi u 17 zemalja“ koji su gledali intervju.

 

 

Megan je u septembru prošle godine podnela zahtev za zaustavljanje davanja iskaza - svedočenja svedoka pod zakletvom van suda koji se koristi za prikupljanje informacija - u ovom slučaju.

 

Predsedavajući sudija, Šarlin Edvards Hanivel, odbacila je njen zahtev.

Tužiteljka navodno u zahtevu traži da par bude saslušan istog dana, ali u odvojenim razgovorima koji se snimaju.

 

Ona želi da Megan povuče sve optužbe protiv kraljevske porodice, te da jasno i glasno kaže "Kraljica Elizabeta nije bila rasistkinja" i "Kralj Čarls nije rasista".

 

 

Samantha Markle je u početnoj prijavi rekla da ju je Megan oklevetala u intervjuu kada je rekla da je odrasla kao "jedino dete".

 

U podnesku se kaže da je "Megan objavila i širila lažne i zlonamerne laži", koje su podvrgle Samantu Markl "poniženju, sramoti i mržnji u svetskim razmerama" i laži o njihovom ocu, Tomasu Marklu.

 

U njemu se navodi da je Megan organizovala „predumišljaju kampanju“ da „okleveta i uništi reputaciju i kredibilitet svoje sestre i njenog oca.

 

Samnta Markl je tužila Megan i Harija za klevetu i iznete laži
Samnta Markl je tužila Megan i Harija za klevetu i iznete lažifoto: Profimedia

 

Najnovija dešavanja u slučaju prate objavljivanje memoara princa Harija prošlog meseca i šestodelnu Netfliks seriju para koja je emitovana u decembru, u kojoj je Megan govorila o svojoj vezi sa Samantom Markl.

 

- Moja polusestra, koju nisam videla više od decenije odjednom se osetila kao da je svuda - rekla je Megan u dokumentarcu.

 

Samanta Markl tvrdi da su ona i Megan imali bliske odnose do 2018. i da su mediji izmislili citate koji su joj pripisani.

 

Megan Markl i princ Hari moraju na sud zbog optužbi za klevetu
Megan Markl i princ Hari moraju na sud zbog optužbi za klevetufoto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

 

I Tomas Markl, njihov zajednički otac, trebalo bi da svedoči na suđenju.

Samanta je uložila tužbu od 75.000 dolara nakon što je Megan u intervjuu s Oprom rekla da je odrasla kao jedinica. Kako Samanta tvrdi, Megan ju je na taj način ponizila.

 

Podsetimo, Megan je više puta optužila sestru, ali i oca i brata, da su prodavali priče britanskim tabloidima.

 

 

makonda-tracker