besan je

To bratu nikad neće oprostiti: Šta je princu Vilijamu najviše zasmetalo u ispovesti Harija i Megan?

0

Šest epizoda Netfliksovog dokumentarca "Hari i Megan" moglo bi nepovratno da ugrozi odnose u kraljvskoj porodici.

foto: EPA-EFE/YOAN VALAT
foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Dokumentarna serija "Hari i Megan" digla je mnogo prašine u svetskoj javnosti.

 

U Netfliksovoj seriji su iznete uglavnom manje-više već izrečene tvrdnje, ali i detaljno opisani događaji uoči kraljevskog venčanja i svega što je usledilo posle.

 

Hari i Megan su "želeli da ispričaju svoju stranu priče" i da objasne ljudima kroz šta su sve prolazili otkad su objavili da su zajedno.


Tako smo mogli da čujemo priču Megan i Hari kako su ih proganjali paparaci, da je Palata medijima poturala negativne priče o Megan da se ne bi pisalo o drugim članovima porodice, da je ona bila "hrana za vukove" i mnogo sličnih stvari.

 

Hari je ovu priliku iskoristio da kaže i kako su princ Vilijam i njegova supruga bili ljubomorni na Meganinu popularnost, pa su krenuli u rat protiv nje, jer je ona bolje radila posao i uvek bila u centru pažnje medija.

 

Princ Hari je takođe javnost šokirao pričom o tome kako je njegov brat "vikao i vrištao" na njega pred ocem i bakom kada je pokušao da im saopšti da želi da ide iz Ujedinjenog kraljevstva.

 

Optužio je i kralja Čarlsa da govori neistinu, a njegovo veličanstvo kraljica je sve to posmatrala i ništa nije preduzela.

Hari i Megan
foto: EPA-EFE/SEM VAN DER WAL

 

Nije nepoznato da princ Hari nakon Megzita nije u dobrim odnosima sa bratom Vilijamom, ali čak i pored svih nesuglasica i brojnih teških optužbi izrečenih u dokumentarcu, ali kako kaže kraljevski stručnjak, princu Vilijamu je najviše zasmetala jedna stvar, piše Daily Mail.

 

Naime, princ od Velsa je "užasnut" zbog "antagonističke" upotrebe snimaka princeze Dajane iz intervjua "Panorama" koji su iskorišćeni u dokumentarnoj seriji "Hari i Megan".

Netfliksov dokumentarac "Hari i Megan" sadrži, između ostalog, brojne snimke princeze Dajane iz kontroverznoj intervjua iz 1995. godine u kojem je govorila o razvodu od princa Čarlsa.

 

Intervju je uradio BBC-jev novinar Martin Bašir, a Vilijam je još prošle godine rekao da taj snimak "nikada više ne bi trebalo da bude emitovan" nakon što je otkriveno da je Bašir plasirao zapanjujući mrežu laži i kleveta kako bi došao do intervjua.

 

Kejti Nikol, autorka knjige "The New Royals - Queen Elizabeth’s Legacy and the Future of the Crown", rekla je za OK! da je Hari "monopolizovao" Dajanu priču govoreći da će Vilijam biti ljud. Budući da se Vilijam zalagao za to da se ovaj snimak više nikada ne prikazuje tako da je korišćenje delova intervjua u dokumentarnoj seriji o Hariju i Megan veoma frustrirajuće za Vilijama.

Britanska kraljevska porodica, Princ Vilijam, Princ Hari, Megan Markl, Kejt Midlton
foto: EPA-EFE/STR


– To je prilično antagonistički i nije u redu – rekla je ona i dodala: 

 

– Mislim da će način na koji je Hari monopolizovao Dajanin narativ biti sasvim sigurno veoma štetan i za Vilijama –


Podsetimo, u prvoj epizodi dokumentarca o Hariju i Megan prikazan je snimak intervjua za Panoramu, tokom kojeg je princeza Dajana opisala interesovanje štampe za nju kao "zastrašujuće i stvar fenomenan"

 

Neposredno pre prikazivanja snimka, princ Hari je prokomentarisao:

 

–  Mislim da svi sada znamo da je bila prevarena da bi dala intervju, ali da je istovremeno govorila istinu o svom iskustvu –

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by di_andboys (@dy_andboys)

 

Tokom celog dokumentarca se prikazuju isečci iz čuvenog intervjua princeze Dajane u svrhu poređenja medijske pažnje i proganjanja paparaca koje su trpele i Dajana i Megan Markl. 

 

Tvrdeći da se Megan našla na udaru kritike zbog privlačenja pažnje štampe, serija je ispunjena klipovima u kojima Dajana govori o "ljubomori" koja je došla sa njenom popularnošću.

 

makonda-tracker