"Vilijam je vrištao, Čarls lagao, a kraljica sedela i gledala sve to": Princ Hari šokirao javnost novim izjavama

6

Netfliks je danas objavio poslednje tri epizode šestodelnog dokumentarca o njihovom životu u kraljevstvu 

foto: EPA /Stringer
foto: EPA /Stringer

Kralj Čarls i princ Vilijam odbili su da komentarišu izvesne tvrdnje Harija i Megan u ekskluzivnom delu serije o kraljevskoj porodici.

 

Stariji članovi kraljevske porodice stiglu su u Vestminstersku opatiju da podrže princezu od Velsa na koncertu božićnih pesama, dok su vojvotkinja i vojvoda od Saseksa nastavili rat s kraljevskom porodicom u britanskim medijima.

 

 

Hari je ovu priliku iskoristio da kaže kako su princ Vilijam i njegova supruga bili ljubomorni na Meganinu popularnost, pa su krenuli u rat protiv nje, jer je ona bolje radila posao i uvek bila u centru pažnje medija.

 

Bekingemska i Kensingtonska palata odbile su da komentarišu navode iz serije.

 

Hari je takođe javnost šokirao pričom o tome kako je njegov brat "vikao i vrištao" na njega pred ocem i bakom kada je pokušao da im saopšti da želi da ide iz Ujedinjenog kraljevstva.

 

Megan Markl, Princ Hari
foto: EPA-EFE/NIGEL RODDIS

 

On je takođe optužio kralja Čarlsa da govori neistinu, a njegovo veličanstvo kraljica je sve to posmatrala i ništa nije preduzela.

 

- Bilo je zastrašujuće. Moj brat je vrištao i vikao na mene, a moj otac je govorio stvari koje nisu bile istinite. Moja baka je samo to sve posmatrala i mirno sedela ne reagujući na sve to - rekao je on.

 

Princ Hari i Megan Markl u najnovijim epizodama su tvoreno napali princa Vilijama i kralja Čarlsa zbog odbijanja zahteva da delom ostanu u službi kraljice, koji bi im omogućio da zarade bogatstvo dok istovremeno obavljaju svoje kraljevske dužnosti.

 

 

Uz to je ispričao da je Megan, koja se u to vreme nalazila u Kanadi, "briznula u plač" kada joj je ispričao sve o svađi preko telefona. Par je tada izjavio da su im pojedini članovi porodice zabranili da nasamo razgovaraju s kraljicom o preseljenju u Kanadu, a zatim u Ameriku.

 

Hari je nakon toga tvrdio da je Vilijam izabrao budućnost kraljevske porodice umesto budućnosti sopstvenog brata.

 

- Najtužniji deo toga bio je taj razdor koji je nastao između mene i brata. On je stao na stranu institucije. Delom to i mogu shvatiti jer to je njegovo nasledstvo - kaže Hari u novoj epizodi.

 

Kejt Midlton, Princ Vilijam
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

 

Takođe je negirao da je bila Meganina odluka da odu i presele se u Los Anđeles.

 

- Zapravo, to je bila moja odluka. Ona to nikad nije tražila od mene, oni koji to kažu su mizoginisti. Ja sam taj koji je hteo da ode - naglasio je.

 

Međutim, ono što je izazvalo najviše pažnje javnosti i medija tvrdnje su da su princ Vilijam, kralj Čarls i princeza Kejt Midlton "zapravo bili ljubomorni na njihovu popularnost i mrzeli su činjenicu da im kradu pažnju".

 

Kraljica Elizabeta II, Kraljevska porodica
foto: Profimedia

Megan i Hari smatraju da su bili bolji u izvršavanju kraljevskih dužnosti od drugih i da je to mučilo porodicu, koja navodno nije htela da se Megan tretira kao zvezda.

 

Hari je ponovo pravio poređenja između Megan i njihove pokojne majke, tvrdeći da je princeza Dajana bila "prisiljena da ode iz istog razloga jer je nadmašila ostale u porodici".

 

 

makonda-tracker