da li ste znali?

Manda nije bio prvi izbor: Radoš Bajić otkrio ko je trebalo da igra Milašina iz "Selo gori, a baba se češlja"

0

Serija "Selo gori, a baba se češlja" jedna je od najpopularnijih i najgledanijih serija svih vremena na ovim prostorima.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Radoš Bajić je autor serije "Selo gori, a baba se češlja" koja je osvojila srca mnogih gledalaca kraj malih ekrana.

 

Radoš Bajić, Manda, Olga Odanović i Ljiljana Stjepanović čine glavni četverac oko čijih se porodica odvija cela radnja serije.

 

Za kratko vreme su se njihovi likovi dopali svim gledaocima i sada je nezamislivo da je te likove trebalo da odigra možda neko drugi.

 

Tako je uloga čuvenog Milašina bila namenjena drugom, ali suđena Miloradu Mandiću Mandi.

 

– Ulogu Milašina prvo sam ponudio kolegi Marku Nikoliću. Kad je on odbio da je igra, pozvao sam sjajnog i nenadmašnog Mandu, bez kojeg "Selo gori" nikada ne bi bilo ono što jeste - neka mu je laka crna zemlja, večno hvala i vječnaja pamjat – rekao je glumac i reditelj za Kurir televiziju.

 

Radoš Bajić je otkrio neke malo poznate detalje sa snimanja, kao i da su ga brojne kolege odbile kada im je nudio saradnju na seriji. 


– Odbili su me neki glumci. Na primer, imao sam veliku želju da u seriji igraju moji drugovi i klasići koji su danas veliki glumci, Bogdan Diklić i Lazar Ristovski, ali oni nisu bili zainteresovani. Kasnije je čuveni Dragan Nikolić prihvatio da igra ulogu Žote koju Dik nije hteo, a kada je "Selo gori" krenulo da hara, zvao me je Lazar i molio da mu napišem ulogu… što sam sa zadovoljstvom i učinio – ispričao je Bajić.

 

makonda-tracker