decenije sreće

Niko nije mislio da će opstati, njihova tajna nije samo u ljubavi: Ova lepotica je supruga Nenada Okanovića

0

Kako glumac ističe, da bi brak trajao nije presudna samo ljubav. Njegova bajka počela je još u školskim danima i još uvek uživa u njoj.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Glumac Nenad Okanović, najpoznatiji po ulozi sina Dragana u seriji "Selo gori, a baba se češlja", vodi skladan porodični život.


On je već 16 godina u braku sa Željanom, s kojom ima dvojicu sinova — Danila i Trifuna, a interesantno je to što je njihova ljubavna priča počela još u školskim danima.


Zavoleli smo se u drugom razredu gimnazije i tada niko nije mislio da ćemo opstati. Željana je bila uzoran đak, a ja pomalo školska baraba. Imali smo sreću da se razumemo. Znali smo da ćemo se uzeti — izjavio je jednom prilikom glumac.


On je objasnio i u čemu je njihova tajna.


I nije presudna samo ljubav, nego i poštovanje koje imamo i danas. Ne svađamo se, nikad se nije desilo da ne razgovaramo. Smatram da su takvo poštovanje i razumevanje presudni za dobar brak — kaže Okanović.


Glumac i njegova supruga obično se ne pojavljuju često u javnosti i Željana vodi život daleko od medija, a jedan od izuzetaka napravili su na premijeri filma "Zaspanka za vojnike".

 

1 / 6 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Kako je on nedavno ispričao, zbog porodice je u jednom trenutku stavio karijeru na pauzu.


Od 2002. godine bio sam u pozorišnoj trupi sa još nekoliko glumaca i igrali smo predstave u Novom Sadu. Tri godine nakon toga supruga Željana i ja smo dobili prvog sina, Danila, i već tada sam napustio trupu da bih mogao da izdržavam porodicu jer nisam ništa zarađivao. Nisam želeo da mi roditelji pomažu. Tada sam napustio glumu i zaposlio se u Duvanskoj industriji u Senti na poziciji montažera da bih imao para da detetu kupim pelene — otkrio je on.


Nenad se prisetio susreta koji je usledio i koji je promenio tok njegovog života i karijere. Naime, sa suprugom i sin je svratio u jedan restoran na sladoled, kada je ugledao poznato lice...

 

Nenad Okanović
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Tamo sam sreo svoju drugaricu, pozorišnu rediteljku, u pratnji svog dečka, takođe režisera, Gorana Stankovića. Rekao mi je da radi kao asistent režije na jednoj seriji i da će me pozvati na kasting. Nisam imao pojma da se radi o seriji "Selo gori, a baba se češlja" — rekao je Okanović.


Kako je on istakao, scenario ga nije oduševio jer njegov lik gotovo da nije pričao, ali je njegova supruga pročitala tekst i rekla mu da je stekla potpuno drugačiji utisak.


Pročitala je scenario i rekla mi da to ne izgleda onako kako ja zamišljam. Uzeo sam da ga pogledam i bilo mi je još gore, jer replika mog lika skoro da uopšte nije ni bilo. Samo par puta izgovara: "Tata, tata." U prve četiri epizode moj lik je bio nebitan. Međutim, kako je snimanje odmicalo, zajedno sa Radošem sam nadograđivao lik sina Dragana. Video je da mi leži i počeo je da dopisuje tekst za njega i da ga širi. Osetio je da će ga publika zavoleti. Ostalo je istorija. Sada kada pogledam, napravio bih životnu grešku da sam odbio tu ulogu — istakao je glumac.

 

***

Prisetite se kako se Nenad Okanović snašao u emisiji Glossy lično.


 

 

 

makonda-tracker