prisetio se teških trenutaka

"Pamćenje seže daleko, ali uvek zastane u TOM danu": Detinjstvo Radoša Bajića je obeležila tragedija o kojoj retko priča

0

Radoš Bajić je jedan od omiljenih domaćih glumaca, a malo ko zna detalje o njegovom najranijem životu.

foto: Instagram/printscreen
foto: Instagram/printscreen

Proslavljeni glumac Radoš Bajić je tokom svoje karijere ostvario zapaženi broj uloga, a poznato da već decenijama uživa u skladnom braku sa suprugom Jelenom, ali i sa svojom decom i unucima.

 

On je jednom prilikom u intervjuu otkrio detalje svog najranijeg detinjstva koje je obeležila jedna tragedija.

- Rođen sam 24. septembra sušne 1953. godine u selu Medveđi kod Trstenika, kao drugo i jedino muško dete u seljačkoj porodici oca Miloša Bajića, majke Vere, deda Mirka i baba Savete. Pamćenje seže daleko, titra iznad seoskih zabrana i livada, ali uvek zastane u danu kad je moja sestrica Radmila, koja je imala samo 13 godina, napustila ovaj svet, bez greha i krivice. Odnela ju je, kao anđela svetlog lica i očiju, podmukla bolest kojoj tada nije bilo, a ni danas nema leka - ispričao je glumac za Kurir.

Kako je i sam rekao, živeli su teško, roditelji su se trudili da ga izvedu na pravi put i vaspitaju onako kako su mislili da je ispravno.

 

- Moje detinjstvo bilo je ispunjeno skladom, redom i toplinom, nije se razlikovalo od detinjstva seoske dece u selu koje se još oporavljalo od nedavno završenog rata. Naspram nemaštine, oskudice i siromaštva, bila je ljubav i brižnost mojih roditelja, koji su posle gubitka ćerke Radmile piljili u mene i gledali me kao malo vode na dlanu. Vaspitavan sam kao svi srpski seljaci decenijama i vekovima pre mene, u duhu skromnosti i istinskih hrišćanskih vrednosti, da nikoga ne mrzim i nikome ne činim zlo - rekao je on.

Ono što je Radoš zadržao do danas, to je da čuva svoju porodicu, voli i poštuje svoju zemlju, a iznad svega, da bude dobar čovek i pomogne svakome ako može.

 

 

makonda-tracker