veliko prijateljstvo

Ova pevačica je do kraja bila uz Isidoru Bjelicu: Nije bilo poznato da su bliske, a jedna drugu su hrabrile i obožavale

0

Iako su više puta gostovale u istim emisijama i bilo je poznato da jedna prema drugoj gaje poštovanje, tek nakon što nas je Isidora Bjelica napustila saznali smo za njihovo prijateljstvo

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Popularna spisateljica Isidora Bjelica napustila nas je 2020. godine, ostavivši iza sebe supruga Nebojšu Pajkića i decu Lava Grigorija i Vilu Evangelinu.


Nakon višegodišnje i teške borbe s kancerom, o kojoj je otvoreno govorila, Isidora je bitku izgubila, a regionalna javnost bila je potresena tragičnim vestima.

 

Budući da je imala mnogo prijatelja u svetu slavnih, mnogi su se oglasili kako bi joj uputili poslednji pozdrav. Iako je bilo poznato da se poštuju, javnost nije krila iznenađenje kada se oglasila i Svetlana Ceca Ražnatović i pokazala da su one imale blizak odnos.


Mila moja, jako ćeš mi nedostajati... Neka te anđeli čuvaju – napisala je pevačica na Instagramu uz portret Isidore Bjelice.

 

Svetlana Ceca Ražnatović
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Kako je tada otkriveno, Ceca je bila među poznatim prijateljima popularne književnice koji su joj najviše pomagali u teškim trenucima dok se borila za život.


Mojoj ćerki Isidori je Ceca Ražnatović pomogla mnogo, i to u nekoliko prilika. Ona je bila vrlo zahvalna Ceci i ja sam video da, kada je Isidora umrla da je Ceca napisala jedan divan tekst na internetu – otkrio je tada za Mondo Dimitrije Bjelica, otac slavne spisateljice.

 

1 / 5 Foto: Marina Lopičić/kurir


Tada se pisalo i da su Ceca i Isidora bile jedna uz drugu i ranije, tokom mnogih teških momenata.


Isidora i Ceca su imale jedan specifičan odnos, mnoge teške stvari su prošle zajedno. Mnogi su zaboravili kako je Isidora javno branila nakon operacije Sablja u kojoj je privedena, njihovo prijateljstvo datira odavno. Isidora je Cecu razumela do dna duše, znala je kako diše, znala je sve njene tajne koje nikad nikome nije rekla, odnela ih je sa sobom u grob. Ceca nikada neće zaboraviti podršku koju joj je Isidora pružila nakon što je četiri meseca provela u pritvoru, mnogi prijatelji su joj tada okrenuli leđa, ali Isidora nikad. Umela je da kaže za Cecu da je jedina imala burniji život od njenog i da želi da napiše njenu biografiju, ali je tvrdila kako je rano i da će to učiniti kada Ceca napuni 65 godina. Nazivala ju je novom Dragom Mašin, jer je žrtvovana zbog srpstva, ali eto nažalost nije stigla da ispuni obećanje – ispričao je tada za Svet neimenovani izvor.

 

Isidora Bjelica, Svetlana Ceca Ražnatović, Vila Pajkić
foto: Facebook Printscreen, Isidora Bjelica

On je ispričao i da je Isidora s Danicom Drašković ohrabrila Cecu da se ne pvlači u sebe nakon svih događaja iz 2003. godine, da osnuje sopstvenu produkcijsku kuću, a naredne godine su Ceci bile veoma uspešne.


Dobila je ponudu da bude glavna glumica u meksičkoj sapunici, dala je intervjue stranim časopisima, nagovestila karijeru u inostranstvu i najavila koncert u Beogradu. Ne znam da li bi sve to bilo tako da nije imala Isidorinu podršku. Kada se Bjelica razbolela Ceca je bez zadrške pomagala. Kada je Isidora pre pet godina u jednoj bolnici u Švajcarskoj morala da prekine lečenje jer joj je ponestalo novca, Ceca je organizovala da Isidoru prebace u jednu od najboljih klinika za lečenje kancera u Londonu – ispričao je izvor.

 

 

makonda-tracker