uživala je u njoj svakog dana

Obožavala je Korgije i ...: Da li znate koja namirnica je drastično poskupela od smrti kraljice Elizabete II?

0

Kraljica Elizabeta II imala je svoje male rituale, a jedan od njih ticao se njenog doručka

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kraljica Elizabeta II preminula je sa 96 godina u dvorcu Balmoral u Škotskoj.  Ona je imala neke navike kojih se nikada nije odricala, a jedna od njih, bila je ta da za doručak jede čuveni sendvič koji se priprema od samo tri sastojka.

 

Još jedna stvar koju je kraljica obožavala bili su psi rase Korgi.

 

 

Cene marmelade i korgija su porasle u septembru nakon smrti kraljice Elizabete II, koja je tokom svog života posedovala više od 30 korgija i javno izjavila da voli konzervirano voće.

 

Potražnja za marmeladom, koja se obično pravi od agruma poput pomorandže, limuna ili limete, porasla je za skoro 20 odsto nakon smrti monarha 8. septembra.


Nekoliko meseci pre smrti kraljica je proslavila svoj platinasti jubilej, obeležavajući 70 godina vladavine. Tada je snimila specijalni kratki film sa medvedićem Padingtonom.

 

Kraljica Elizabeta II
foto: Reynaldo Paganelli / Sipa Press / Profimedia

 

Na snimku je nakratko razgovarala sa slavnim medvedom uz šoljicu čaja u Bakingemskoj palati. Na snimku se vidi kako kraljica vadi svoj omiljeni sendvič sa marmeladom koji je uvek nosila u torbi u slučaju nužde, baš kao što Padington nosi jedan u svom šeširu.


Кraljica Elizabeta je često jela marmeladu napravljenu od pomorandže koja je dolazila iz španskog grada Sevilje.

 

 

makonda-tracker