znali su se od najranijeg detinjstva

Uzrok bračnih razmirica bio je ON: JEDINI muškarac osim Filipa s kojim je Elizabeta povezivana proteklih decenija

0

Serija Kruna je omiljena mnogim zaljubljenicima u intrige kraljevske porodice, a ovog puta nam otkriva jednu zanimljivu priču...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Postojali su tračevi o navodnoj vezi kraljice Elizabete II i lorda Porčestera, a njihovo dugogodišnje prijateljstvo je uzdrmalo brak kraljice i princa Filipa. Naime, princ Filip je bio jako zabrinut zbog bliskosti Elizabete i Porčestera, koji su delili zajedničku strast prema konjima.

 

Ko je bio Lord 'Porči' Porčester?

Henri Džordž Redžinald Molineuk Herbert je rođen 19. januara 1924. od 6. grofa od Karnarvona, Henrija Džordža Alfreda Marijusa Viktora Frensisa Herberta i njegove prve žene. Njegov deda, koji se takođe zvao Džordž Herbert, bio je peti grof od Karnarvona, koji je otkrio čuvenu Tutankamonovu grobnicu sa Hauardom Karterom.

Porči je postao član kraljevske konjske garde tokom rata i služio je u severnoj Africi, a sa Elizabetom je bio prijatelj još od ranog detinjstva. 

 

Ubrzo je postao kraljičin trkački menadžer, a bio je i jedan od retkih koji je mogao direktno da je kontaktira posebnom telefonskom linijom. Glasine o njihovom prijateljskom odnosu su postale sve više ironične, pa su tako mnogi sumnjali u prirodu njihovog odnosa, iako je kraljevska porodica sve demantovala. Zvanično, za Elizabetu je samo postojao Filip.

Porčester je verio Amerikanku, Džin Margaret Volop, sa kojom se oženio 7. januara 1956. Par je potom dobio troje dece, uključujući sadašnjeg grofa od Karnarvona, Džordža Redžinalda Olivera Molineua Herberta, koji živi u zamku Hajkler. Kraljica je čak bila prisutna na njegovom krštenju.

U maju 1969. kraljica i Porči su otišli ​​na četvorodnevno putovanje u Francusku i Ameriku da bi istražili različite štale i ergele. Iste godine ga je imenovala za svog trkačkog menadžera, a na toj funkciji je bio do svoje smrti 2001. godine.

 

 

makonda-tracker