da li ste znali?

S novom titulom je postao bogatiji za 1.2 MILIJARDE funti: Princu Vilijamu čak i kralj plaća veliku svotu novca za zamak

0

Princ Vilijam je, nakon što je njegov otac Čarls postao kralj, preuzeo njegove prethodne titule.

foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princ Vilijam je dobio novu titulu i sada je postao princ od Velsa, najpre je ta uloga pripadala sadašnjem kralju Čarlsu. Kako je nasledio sve njegove stare pozicije, sada ima i kontrolu nad vojvodstvom Kornvol.

 

Između ostalog, Vilijam je nasledio i brojne nekretnine, a zanimljivo je da će mu lično kralj Čarls za svoj dom u Highgrove-u uplaćivati čak 700.000 funti na godišnjem nivou. Princu su pripale nekretnine u vrednosti od 345 miliona funti, a među njima je i Čarlsov omiljeni zamak iz 18. veka.

Time što je nasledio vojvodstvo Kornvol, princ Vilijam je postao najveći privatni zemljoposednik u Velikoj Britaniji s vlasništvom od 1.2 milijarde funti u 23 okruga. U to spadaju farme, stambeni objekti, sedam dvoraca, šume, obale i komercijalne nekretnine. Vojvodstvo poseduje čak i većinu ostrva i stena, kao i trećinu domova na pet naseljenih ostrva Kornvola.

 

1 / 10 Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

 

Podsetimo, nakon smrti kraljice Elizabete II novi kralj je automatski postao Čarls, koji je uzeo službeno ime Čarls III. Monarhija se sada nalazi na velikoj prekretnici, s obzirom na to da je cilj kralja da je smanji, pa su tako mnogi dobili otkaze. Kraljica supruga Kamila podržava svog supruga, pa je u to ime rešila da ukine tradiciju koja je bila jedna od najdražih kraljici Elizabeti.

 

 

makonda-tracker