delile su strast prema istim stvarima

Buran odnos princeze Dajane s maćehom: Zvali su je otrovna Rejn, a brojni brakovi su joj doneli čak 5 titula

0

Roditelji princeze Dajane su se razveli, a ona je sa svojom maćehom imala prilično buran odnos.

foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princeza Dajana i njena maćeha Rejn Spenser imale su specifičnu vezu i komunikaciju. One su postale bliske tek neposredno pred Rejninu smrt.

 

Rejn Spenser je bila ćerka spisateljice ljubavnih romana Barbare Kartland, dok je njen otac bio vojni činovnik koji je takođe bio naslednik štamparije, ali njeni roditelji su se razveli, a majka se udala za očevog rođaka Hjua i dobila dva sina.

Ona je odrastala u Kanadi, a u školi je uvek bila najbolja. Zanimljivo je da se Rejn udavala tri puta i time imala pet različitih titula, uključujući časnu gospođu Džeralda Lidža, vikontesu Levišam, groficu od Dartmuta, groficu Spenser i groficu od Šembruna.

 

Sve što je Rejn radila u životu je zanimljivo za prepričavanje, međutim, njena veza sa Džonom Spenserom je privukla najviše pažnje. 

 

Njena majka pokušavala je da od Rejn učini sve ono što ona sama nikada nije bila, pa je tako 1947. upravo ona, među 20.000 kandidata, bila predstavljena kralju Džordžu VI nakon rata. Rejn se prvo udala za Džeralda Lidža, naslednika grofovske titule. Par je ubrzo sredio dom, a potom je stiglo dvoje dece - Vilijam 1949. i Rupert 1953. godine. Šarlot i Henri rođeni su više od deceniju kasnije.

Družila se sa sestrom kraljice Elizabete, princezom Margaret i ceo svoj život podredila dobrom provodu, ali i humanitarnom radu. Rejn se oprobala i u politici, sa 24 godine je osvojila mesto u Gradskom veću Vesminstera kao konzervativka. Od politike je odustala 1972. godine kada je upoznala Džona Spensera. Bila je popularna sve dok nisu počele da se pojavljuju fotografije sa Spenserom. Ona se udala za princezinog oca 1976., nakon što ga je njena majka Fransis napustila. Započela je kampanja mržnje, u sklopu koje je bila predstavljana kao "zla maćeha dece Spenser".

 

Pisalo se da je Rejn sve prodala kako bi renovirala vilu u kojoj živi i time razbaštinila Spenserovu decu, čak su neki navodili i da ih je izbacila iz kuće. Kasnije je Rejn bila jedan od svedoka u istrazi o smrti princeze Dajane. Zanimljivo je da su se njih dve zbližile godinu dana nakon što je Spenser umro, a Rejn je tad već bila u trećem braku.

 

Rejn Spenser
foto: Can Nguyen / Avalon / Profimedia

Dajana i njena braća i sestre nisu voleli svoju maćehu zbog čega su je nazivali "otrovna Rejn" i često pevali "Rejn, Rejn, odlazi!"

 

Na venčanju princeze Dajane nije bilo Rejn pored Džona, a nije se pojavila ni na balkonu Bakingemske palate nakon ceremonije. Takođe se pisalo i da ju je ledi Di gurnula niz stepenice.

 

Navodno, princeza Dajana se otuđila od majke jer su se posvađale pošto je ona počela da se druži sa muslimanima, što je njenoj majci smetal, upravo to je presudilo da se Dajana zbliži sa maćehom i da ona postane njena glavna osoba od poverenja i neko ko joj pruža podršku.

Njih dve su delile strast prema horoskopu, a Rejn se prilikom istrage našalila da su obe želele da "tamnoputi, zgodni gospodin uđe kroz vrata".

 

- Preklinjem vas da date sve od sebe da rešite ovu misteriju, da uklonite sve što bi moglo da bude prikrivanje i ispitate sve mogućnosti i nemogućnosti kako biste omogućili jadnoj Dajani i jadnom Dodiju da konačno počivaju u miru - rekla je Rejn sudiji prilikom istrage.

 

Dodijev otac, Muhamed, postavio je Rejn na poziciju direktorke upravnog odbora i povremene prodavačice u trgovini Harods.

 

1 / 4 Foto: Can Nguyen / Avalon / Profimedia

 

Rejn Spenser se krajem 2014. razbolela od raka i tim povodom je organizovala večeru za 35 prijatelja kako bi se zahvalila i oprostila od njih. Jedan njen prijatelj je dodao kako više nikada neće sresti ženu sličnu njoj.

 

 

makonda-tracker