DA LI STE ZNALI?

Navodno su pozajmljene, a nosila ih je više puta: Konačno otkrivena tajna dijamantskih "krvavih" minđuša Megan Markl

0

Nova knjiga o britanskoj kraljevskoj porodici donosi zanimjive intrige vezane za same članove, a veliki akcenat je na princu Hariju i Megan Markl i to pre njihovog odlaska iz zemlje.

foto: EPA/ NEIL HALL
foto: EPA/ NEIL HALL

Autorka nove knjige o kraljevskoj porodici Valentina Lou, donosi niz zanimljivih priča, a jedan od šokantnijih detalja su takozvane "krvave" minđuše Megan Markl, koje je ona nosila čak nekoliko puta.

 

Veći deo ove knjige je posvećen periodu pre nego što su Megan i Hari napustili kraljevsku porodicu i povukli se sa dužnosti, pa je tako opisan i susret Megan sa Vilijamovim sekretarom, koji joj je obećao da će Palata učiniti sve kako bi joj pomogla u novim dužnostima.

U knjizi se navodi da je, pošto je Megan prestala da se bavi glumom, plan bio da bude producent ili reditelj, ali ona je istakla kako želi da podrži Harija u humanitarnom radu. Takođe, posete Africi su bile uključene jer je Hariju jako stalo do toga, a sama kraljica je insistirala da Megan mora imati slobodno vreme koje će koristiti kako bi obilazila porodicu u Americi.

 

Tokom svoje turneje, Hari i Megan su bili 48 sati na Fidžiju i prisustvovali su državnoj večeri koju je priredio predsednik. Tom prilikom, Megan je nosila par spornih dijamantskih minđuša. Palata je saopštila kako su minđuše pozajmljene, ali nisu hteli da kažu od koga, međutim, istina se pojavila dve godine kasnije.

Dijamantske minđuše su bile venčani poklon prestolonaslednika Saudijske Arabije, Mohameda bin Salmana. U vreme venčanja nije bilo ništa sporno oko poklona. Međutim, drugog oktobra 2018, novinar Džamal ​​Kašogi, vodeći disident, namamljen je u saudijski konzulat u Istanbulu, gde je ubijen pre nego što je njegovo telo uklonjeno. Uoči turneje Saseksovih, ubistvo je bilo glavna međunarodna vest.

 

Megan Markl
foto: Andrew Milligan / PA Images / Profimedia

Već 12. oktobra, četiri dana pre početka turneje, rasle su sumnje da je prestolonaslednik lično naredio ubistvo. Zatim, 20. oktobra, tri dana pre večere na Fidžiju, Saudijska Arabija je priznala da su njeni zvaničnici odgovorni za njegovu smrt.

 

Sama ideja da Megan ipak ponese te minđuše koje je dobila od nekoga ko je uprljao ruke krvlju je kontradiktorna, naročito ako se uzme u obzir njena borba za prava žena u Saudijskoj Arabiji. 

 

1 / 15 Foto: EPA-EFE/SEM VAN DER WAL

 

Megan ih je ipak nosila i nakon Fidžija, na proslavi rođendana princa od Velsa, a priča za javnost je bila kako su one pozajmljene od zlatare Šopard. Advokati Megan Markl su nakon svega rekli da ona nije znala niša o umešanosti princa Mohameda u ubistvo, međutim, u to je ipak retko ko poverovao.

 

 

makonda-tracker