za ne daj bože

Tek je seo na TRON, a već se planira njegova SAHRANA: Evo kako će se zvati operacija kad sadašnji kralji Čarls III umre

0

Smrt kraljice Elizabete potresla je ceo svet, a novi kralj, njen sin Čarls III došao je na njeno mesto

foto: EPA-EFE/NEIL HALL
foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Kralji Čarls III nedavno je preuzeo kraljevsku krunu nakon što je najdugovečnija vladarka kraljice Elizabeta II otišla na večni počinak.

 

S obziron na to da je i sam kralj u poznim godinama došao na presto prirodno je da se razmišlja o tome šta će se i kako dešavati nakon što on umre.

 

Zbog toga su, maltene čim je zauzeo kraljevsko mesto, u dvoru počeli da se prave planovi za njegovu sahranu.

 

 

Sahrana kraljice Elizabete II bila je nešto što se će se pamtiti doveka, a protokoli nalažu da sve mora na vreme biti spremno ukoliko se dogodi ono najgore. 

 

Smrt kraljice Elizabete zapisana je pod kodom „Londonski most je pao“, da bi potom usledila operacija „Jednorog“, koja je završena sahranom. Plan za kraljičinu sahranu postoji više od 50 godina, a u proteklih 20 se do detalja o svemu vodilo računa. 

 

I kao što je ceo svet mogao da vidi, sve je bilo do detalja sprovedeno onako kako to kraljevski protokoli nameću.

 

Kada je kralji Čarls III u pitanju, več se zna i kako će izgledati njegova sahrana. On će biti sprovedena pod šifrom „Menai most“. Tako će se zvati i operacija u slučaju smrti.

 

Menai je naziv prvog železničkog visećeg mosta na svetu, u Anglesiju u Velsu, oblasti koja ima bliske veze sa Čarlsovom donedavnom titulom. Detalji nisu poznati, mada se pretpostavlja da se operacija neće mnogo razlikovati od one koja je završena 19. septembra.

 

 

Krunisanje novog kralja trebalo bi da se sprovede naredne godine, a sve oči javnosti sada su uprte u ovog novog kralja i celu kraljevsku porodicu. 

 

 

makonda-tracker