ŠTA VI MISLITE?

Mnoge je zanimala misterija kraljičinih trudnoća: Da li znate zašto ne postoje fotografije trudne Elizabete II?

1

Kraljica Elizabeta II je rodila četvoro dece, sadašnjeg kralja Čarlsa III, prinčeve Edvarda i Endrua i princezu Anu.

foto: AFP / AFP / Profimedia
foto: AFP / AFP / Profimedia

Kraljica Elizabeta II je preminula u 97. godini, a od tog momenta brojne zanimljivosti o njenom životu ne prestaju da budu glavna tema svih medija. Ljude zanima kraljičin život pre krunisanja, ali i njene trudnoće, o kojima se jako malo zna.

 

Mnogi se pitaju zašto ne postoji nijedna fotografija kraljice dok je bila trudna, zapravo postoji samo jedna na kojoj se možda nazire stomak. To je iz perioda kada je bila trudna sa Endruom i snimljena je 1960. na stanici Liverpul Street dok je čekala princa Čarlsa. 

U jednom članku je objašnjeno kako kraljica nikako nije smela da objavi da je trudna, a tokom tih meseci, palata bi obavestila javnost kako se ona privremeno povlači iz javnosti na neko vreme. 

 

- Njeno kraljevsko visočanstvo Elizabeta neće preuzimati javne angažmane nakon kraja juna - glasilo je saopštenje kad je kraljica bila trudna sa Čarlsom.

 

Kraljica Elizabeta II, Princeza Dajana, Princ Čarls, princ Čarls
foto: k09 / Zuma Press / Profimedia

Na ovaj način se kraljici obezbeđivao sav mir i prijatna atmosfera time što niko nije znao ništa o trudnoći, a ona je bila rasterećena svih obaveza. Princeza Dajana je bila prva koja se porodila u bolnici i dan nakon porođaja princa Vilijama pokazala javnosti, a njen primer je sledila i Kejt Midlton.

 

Kejt Midlton
foto: Profimedia

Na dalje mora se priznati da je ženama nakon porođaja teško, potreban im je oporavak koji im je uskraćen jer samo dan nakon što su rodile dete, moraju da se srede, našminkaju i obuku kako bi novog princa prikazale Britancima.

 

 

makonda-tracker