EMOTIVNO

Za mnoge je ovo NAJPOTRESNIJI TRENUTAK na sahrani kraljice: Megan Markl uradila nešto zbog čega su svi ostali IZNENAĐENI

0

Dan kraljičine sahrane je stigao, a za mnoge pripadnike njene porodice ovo je dan najveće tuge i žalosti
 

foto: i-Images / Eyevine / Profimedia
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Na sahrani kraljice Elizabete II okupili su se svi članovi porodice, ali i mnogi poznati ljudi i zvaničnici iz mnogih država.

 

Zemlja gotovo da je u potpunosti stala kako bi ispratila kraljicu, a njen sin Čarls III proglasio je današnji dan danom žalosti i novim državnim praznikom.

 

Oko kovčega u kojem je bilo telo kraljice Elizabete II okupili su se njeni najvoljeniji, a među njima je bila i čuvena Megan Markl. I s pravom, sve oči javnosti bile su uprte u nju.

 

 

U jednom trenutku, dok kada je kraljičin kovčeg ponet iz Vestminsterske opatije, na licu Megan Mark su se pojavile suze. Ona je diskretno potapkala obraz, kako bi sakrila emocije, ali se videlo da je ovaj trenutak zaista potresao.

 

I drugi okupljeni članovi porodice, ali i mnogi zvaničnici odali su poslednju počast kraljici Elizabeti II. Ona će u večernjim satima biti spuštena u kraljevsku kriptu, čime će biti završen čin sahrane.

 

 

Na ulicam Velike Britanije danas je bilo više od milion ljudi, još više nego na dan krunisanja Elizabete II 1953. godine, državne sahrane njenog oca Džordža VI 1952. i ceremonijalnim sahranama princeze Dajane 1997. i Kraljice Majke 2002.

 

Sahrana kraljice Elizabete II
foto: EPA-EFE/Wo1 Rupert Frere/BRITISH MINISTRY OF DEFENCE

 

Koliko je ovo veliki događaj govori u prilog i činjenica da će poslednju počast britanskoj kraljici odati i japanski car Naruhito, američki predsednik Džo Bajden, premijer Kanade Džastin Trudo, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, predsednik Brazila Žair Bolsonaro, princ od Monaka Alber Drugi, španski kralj Felipe Šesti, njegov otac Huan Karlos, saudijski princ Mohamed el Salman, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel...

 

Ni Srbija neće ostati bez svog predstavnika, a to su premijerka Ana Brnabić s partnerkom Milicom Đurđić.

 

 

makonda-tracker