(video)

Opozicija zahteva test na drogu, a ona je – RAZOČARANA: Finska premijerka u nevolji nakon snimaka iz noćnog provoda

2

Neko od prijatelja lepe političarke objavio je snimak s privatne žurke na Instagramu i usledilo je očekivano: skandal, zgražavanje i optužbe od strane opozicije

foto: Saara Peltola / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Saara Peltola / Shutterstock Editorial / Profimedia

Premijerka Finske Sana Marin često privlači pažnju javnosti iz nepolitičkih razloga, kako zbog toga što je najmlađa svetska predsednica neke vlade, tako i zbog svog atraktivnog izgleda i mladalačkog oblačenja.


U proteklom periodu o njoj se često pisalo zbog toga što je posetila veći broj letnjih muzičkih festivala u Finskoj, a sada je, veruju neki, provod otišao predaleko.

 

Naime, na snimcima koji su se najpre pojavili na Instagramu Marinova se može videti kako pleše s prijateljima uz pesme finskog repera Petrija Nigarda i pop zvezde Anti Tuisku, javio je finski tabloid Iltalehti i dodao da nije poznato gde su snimci nastali.

Reakcije na društvenim mrežama su podeljene: deo Finaca oduševljen je što je i premijerka samo još jedan čovek i ume da se opusti, dok je deo šokiran njenim ponašanjem i smatra noćne izlaske Sane Marin skandaloznim.


Kako sada pišu tamošnji mediji, oglasila se i opozicija, koja zahteva da se premijerka testira na drogu, budući da se na jednom od snimaka čuje kako neko viče "jauhojengi", što bi grubo prevedeno značilo – "banda brašna".

 

1 / 10 Foto: JOHN THYS / AFP / Profimedia

 

Lider opozicione partije Stranka Finaca Rika Pura istakao je da nad Sanom Marin sada visi "senka sumnje" i apeluje na nju da dobrovoljno uradi test na narkotike.


Marinova se u četvrtak oglasila kako bi demantovala da je koristila drogu i objasnila je da je u pitanju privatna žurka.


Ja nisam konzumirala drogu niti bilo šta osim alkohola. Plesala sam, pevala i zabavljala se radeći potpuno legalnle stvari – poručila je premijerka i dodala da je razočarana što je snimak uopšte dospeo do javnosti.

 

 

makonda-tracker