život piše romane

Ko je dečko Zorane Mihajlović? Zavoleli su se u srednjoj školi, rastali se — ali ljubav je bila jača od daljine i godina

0

Srpska ministarka već nekoliko godina uživa u harmoničnom odnosu s muškarcem koji je bio njena prva ljubav

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović pre nekoliko večeri uživala je na beogradskom koncertu slavnog tenora Andree Bočelija u društvu svog dugogodišnjeg partnera.


Političarka je na događaj stigla pod ruku s biznismenom Vladimirom Atanackovićem, koji je, kako je ranije pričala, njena srednjoškolska ljubav.


Naime, par se upoznao još u tinejdžerskim danima, a u trećoj godini srednje škole su stupili u vezu. Međutim, putevi su ih odveli na različite strane.

 

Bili smo mladi kada smo počeli da se zabavljamo, ali smo bili ozbiljni, veza je potrajala čitavih sedam godina — ispričala je svojevremeno Mihajlovićeva.


Nakon rastanka, Atanacković je otišao u inostranstvo, dok je ona započela političku karijeru, udala se i dobila sina Dragana. U međuvremenu se razvela, a u jednoj novogodišnjoj noći su se probudile stare emocije.

 

1 / 3 Foto: Nemanja Nikolić


Kada bi Vlada dolazio u Beograd, uvek bi se javio. Vremenom su viđanja postala sve češća, da bismo konačno, za jednu Novu godinu, seli i sebi priznali da smo zapravo u vezi — ispričala je jednom prilikom ministarka.


Kako je istakla, njen partner je naslednik porodičnog biznisa i proveo je mnogo godina van Srbije.


Vladimir je čovek koji je nasledio pedesetogodišnji biznis svojih roditelja koji su radiili u inostranstvu. Vladimir je proveo i radio 25 godina u Italiji. Završio je američki univerzitet, govori nekoliko stranih jezika. Dakle, potpuno i ekonomski samostalan — istakla je ona u jednom intervjuu za Nedeljnik.

 

1 / 4 Foto: Dragan Kadić


Ona smatra da je za njihov odnos značajno to što su se ponovo sreli kao zreli i iskusni ljudi.


Imali smo period kada smo bili razdvojeni, živeli smo odvojene živote i probali nešto novo. A onda smo se ponovo našli i shvatili da je to je to. Možda je baš to razlog našeg opstanka, to što smo se sada kao zreli ljudi sreli i što znamo šta hoćemo — objasnila je Zorana.

 


Par sada uživa u zajedničkom životu, a ministarka naglašava da je u njihovoj vezi najvažnije to što se svaki problem rešava razgovorom i dogovorom.


Krize u ljubavi postoje samo u zavisnosti od onoga što vas pokreće. Ako između dvoje postoje ljubav i poštovanje i ako ih to pokreće, onda ta ljubav mora da opstane bez obzira na teške trenutke. Ako ste borac i imate energiju da čuvate ono što volite, onda ćete uspeti. Nas dvoje ne gledamo ko će kome prvi da popusti u nečemu, sve rešavamo dogovorom, mada ruku na srce, nije ni bilo mnogo teških situacija — kaže ona.

 

 

makonda-tracker