nenadoknadiv gubitak

"Učinilo mi se hiljadu puta da ga vidim na ulici..." Ognjen Amidžić se i dalje ne miri sa odlaskom Marinka Madžgalja

0

Prošle su godine od smrti jednog od najvoljenijih domaćih glumaca, a jedan od njegovih najbližih prijatelja ističe da i dalje ima osećaj da je on tu

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Da je i dalje među nama, Marinko Madžgalj, jedan od omiljenih glumaca svoje generacije, proslavio bi 21. avgusta 44. rođendan. Kako ističe Ognjen Amidžić, popularni voditelj i jedan od njegovih najboljih prijatelja, u ovo doba godine uvek oseća tugu nakon glumčevog preranog odlaska.


On priznaje da Madžgalj, međutim, nikad nije toliko mario za svoj rođendan i obično su ga proslavljali na njegov način.


Marinko nije pridavao veliki značaj svojim rođendanima. Uglavnom smo ih proslavljali spontano. Nikada to nije bio lažni glamur, hiljade balona i lampiona, samo izlazak u kafić s dobrim društvom, što bi se obično završavalo nekom aktuelnom pesmom uz gitaru. Često smo njegove rođendane proslavljali na našim svirkama, pa sam usred nastupa znao da izvadim pedeset evra, ili koliko sam imao u tom trenutku, i napravim foru da ga častim – prisetio se Ognjen.

 

Na pitanje šta bi rekao Marinku da može da vrati vreme, voditelj ima samo jedan odgovor – da više misli o svom zdravlju.


Nas dvojica smo jedan drugom mnogo toga rekli i ćutanjem, kamoli kroz razgovore. Da može da se vrati vreme, rekao bih mu da malo uspori, da se pregleda na vreme i da spreči sve što se desilo. I dalje nemam osećaj da Marinka zapravo nema – kaže on za Gloriju.

 

Marinko Madžgalj
foto: Dragan Kadić

Ognjen je otkrio da su se Marinko i on upoznali preko posla, da su počeli da se druže spontano, a kasnije su zajedno oformili svoj mali muzički duo.


Upoznali smo se u jutarnjem programu koji sam vodio a gde je on gostovao i svirao gitaru. Potom sam odlazio na njegove nastupe po klubovima, a nakon toga je krenula emisija "Balkan net", Marinko je bio domaćin iz Pinkovog studija u Podgorici i tada smo pojačali druženje i postali nerazdvojni. Kasnije je na red došao projekat Flamingosi. Zajedno smo smislili kako ćemo se zvati, oblačiti, kakvu ćemo muziku raditi – ispričao je voditelj.

 

Ognjen Amidžić, Marinko Madžgalj
foto: Youtube Printscreen

On priznaje da još uvek čuva Marinkov broj telefona u imeniku i da je bezbroj puta imao osećaj da ga vidi na ulici.


Naravno. Normalno mi je što je taj broj i dalje tu. Učinilo mi se hiljadu puta da ga vidim na ulici. Posebno kada neko prođe pored mene na motoru i primetim da mu kosa viri ispod kacige, a onda i slično parkira motor kao što je on to radio. Relativno skoro mi se to desilo i pomislio sam da je Marinko. I to nije iznenađujuće jer je on za mene i dalje tu – kaže Ognjen.


Madžgalj je iza sebe ostavio ćerku Saru, koju je dobio s glumicom Dubravkom Mijatović, kao i roditelje.


U kontaktu sam sa njegovom porodicom koliko nam to vreme i obaveze dozvoljavaju. Oni znaju da mogu da mi se obrate za sve što im je potrebno i da ću za njih učiniti sve što je u mojoj mogućnosti – iskren je Ognjen.

 

 

makonda-tracker