VELIKI GUBITAK

Danas bi napunio 43 godine: Marinko Madžgaj je neponovljivim talentom osvajao SRCA publike i mnogobrojnih kolega

0

Životnu bitku je izgubio veoma mlad, a njegovo stvaralaštvo će zauvek živeti neizbrisivim delima.

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Neponovljivi doprinos glumačkoj sceni čuvenog dramskog umetnika Marinka Madžgalja, publika ne zaboravlja ni nakon pet godina otakako nas je preprano napustio mladić čistog srca, multimedijalna ličnost čvrstog karaktera i omiljeni interpretator duhovitih doskočica na daskama koje život znače.

 

Na današnji dan Marinko bi napunio 43 godine, ali je te 2016. godine izgubio najvažniju bitku protiv opake bolesti koja je kasno dijagnostikovana. U pitanju je bio kancer pankerasa koji je poslednjih godina jedan od vodećih maligniteta kod muške populacije.

 

Harizmtični Madžgalj rođen je 1978. godine u Beogradu, ali je sa roditeljima detinjstvo proveo u Kotoru, za koji su ga vezale nezaboravne uspomene. Odmalena je pokazivao izvanredan dar za imitacije, scenu i glumu, a to su primetili i njegovi roditelji koji su ga podržavali u svim životnim poduhvatima.

 

Marinko je upisao Fakultet dramskih umetnosti 2000. godine, u klasi profesorke Gordane Marić. Nakon diplomiranja, igrao je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Narodnom pozorištu, Zvezdara teatru, Bitef teatru, Pozorištu Boško Buha, iako je bio stalni član ansambla Ateljea 212. 

 

Andrija Milošević, Marinko Madžgalj
foto: Dragan Kadić

Predstavama "Sedam ipo", "Sveti Georgije ubiva aždahu", "Hamlet", "Zapisi iz podzemlja", "Govorinca",  "Pevaj, brate" osvojio je publiku svih generacija, ali je uspeh komedija i tv ostvarenja naišlo na regionalne ovacije.

 

Glumčeve replike iz serijala "Crni Gruja", "Drug Crni u Nob-u", "Karađorđe u pozorište" se i danas neretko izgovaraju.

 

Neospornu muzikalnost dokazao je i  kao deo sastava "Flamingosi" koji je osnovao sa voditeljem Ognjenom Amidžićem, a numerom "Ludi, letnji ples" predstavili su se na takmičenju Beovizija. Mlađa publika ga pamti i kao šaramantog voditelja koji se izdvajao posebnom energijom i optimizmom

 

Madžgalj je nekoliko godina bio u braku sa glumicom Dubravkom Mijatović, sa kojom je dobio nasledicu Saru, ali je do kraha ljubavi došlo 2014. godine.

 

Poslednje dve godine života proveo je sa izabranicom Lanom Sekulić koja je bila uz njega u najizazovnijim momentima.

 

 

 

 

 

makonda-tracker