in memoriam

"...I DA TI VRATE SVU LJUBAV KOJU SAM TI JEDNOM ODNEO..." Poslednji stihovi Marinka Madžgalja RAZDIRU dušu

0

Na današnji dan pre pet godina napustio nas je proslavljeni glumac i pevač Marinko Madžgalj.

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Večitog dečaka, kako su ga zvali, pamtićemo u brojnim veličanstvenim ulogama, poput Safeta iz Ranjenog Orla, doktora Koste Božića u Grehu njene majke, Čede Velje iz Crnog Gruje... Na daskama koje život znače se takođe izvanredno pokazao. Odigrao je mnogo značajnih predstava kao što su: “Šine”, “Hamlet”, “Hasanaginica”, “Kako vam drago”, “Zajedno sami” i još mnogim drugim. Najnovije ostvarenje bilo mu je “Tamo i nazad” gde je glumio sa prijateljem i kolegom Andrijom Miloševićem.

 

Uloga i scena po kojoj je bio najviše prepoznatljiv je uloga Safeta u seriji Ranjeni orao, gde je glumio nežnog momka kome je samo stalo da nekog bezuslovno voli. Te njegove reči i danas odjekuju svima u ušima i primer su mnogima kako i na koji način treba da se poštuje voljena osoba: “Ja vas nikada neću zaboraviti. Ušli ste u moj život kao pjesma i otišli mala bijela gospođice...“.

 

Marinko Madžgalj
foto: Dragan Kadić

2015. godine Marinku je dijagnostifikovan rak pankreasa, a bolest je dugo krio od svojih najmilijih. Ubrzo je usledila i prva operacija, a iako je u jednom trenutku javnosti delovalo da se njegovo zdravstveno stanje poboljšava, istina je bila nažalost drugačija. Kada su mu lekari saopštili da mu je ostalo još tri meseca života, on se trudio da ih iskoristi maksimalno do poslednjeg trenutka. Snimao je seriju u Crnoj Gori, išao je na hemoterapije, borio se i provodio svaki momenat sa svojom porodicom.

 

Dvadeset dana pred smrt krstio se u manastiru Ostrog. 

 

Nažalost, 26. marta 2016.godine izgubio je borbu i napustio nas. Nakon njegovog odlaska ostala je velika praznina i seta. Njegova ostvarenja ostaće zauvek dobro upamćena, a dirljivi stihovi koje je otpevao u svojoj poslednjoj pesmi nikada neće izbledeti.

 

Ako te nekada sretnem

hoću da smeješ se ponovo

i da ti vrate svu ljubav

koju sam ti ja jednom odneo...“

 

 

makonda-tracker