srceparajući pozdrav

"Probali smo sve, ali moje telo VIŠE NE MOŽE!" Voditeljka preminula posle 5 godina borbe s rakom

0

Poznata voditeljka preminula je u 41. godini, a iza sebe je ostavila potresno oproštajno pismo

foto: Instagram
foto: Instagram

Voditeljka Bi-Bi-Sija Debora Džejms (40) preminula je juče u 41. godini posle teške i petogodišnje borbe s rakom creva, saopštila je njena porodica.


Duboko smo potreseni što moramo da objavimo vest o smrti Debore Džejms, najneverovatnije supruge, ćerke, sestre, mame. Debora je danas preminula mirno, okružena svojom porodicom — objavili su njeni najmiliji na Instagramu.


Voditeljka je dijagnozu kancera dobila 2016. godine, a od tada je otvoreno pričala o svojoj borbi protiv ove teške bolesti. Lekari su joj na početku rekli da je mala verovatnoća da će živeti duže od pet godina, a ona se hrabro borila i trudila da živi, koliko je moguće, punim plućima.

 

Debora je u maju na svoj zahtev otpuštena iz bolnice i nastavila lečenje u kućnim uslovima, jer je bila svesna da joj se bliži kraj, te je želela da svet napusti okružena porodicom.

 

Debora Džejms
foto: Instagram

Ovo je poruka koju nikada nisam želela da napišem. Pokušali smo sve, ali moje telo jednostavno ne želi da učestvuje u tome. Moje aktivno lečenje je gotovo i sada sam prebačena na kućno lečenje, a moja neverovatna porodica je oko mene i fokusirana sam na to da me ništa ne boli i da provedem što više vremena s njima. Niko ne zna koliko mi je vremena ostalo, ali nisam u stanju da hodam, spavam većinu dana, a većina stvari koje sma uzimala zdravo za gotovo su mi sada kao san. Znam da smo uradili sve što smo mogli — istakla je Debora tada.


Kako je istakla, ni sva borba nije bila dovoljna.


Čak ni sa vim inovativnim lekovima protiv raka na svetu ili uz neko magično, novo otkriće, moje telo jednostavno više ne može da nastavi — poručila je voditeljka.

 

1 / 4 Foto: Instagram


Ona je istakla da, iako joj je odavno bilo jasno da je kraj blizu, nije ni pomišljala da će jednog dana morati da poruči — zbogom.


Tokom više od pet godina pisanja o tome kako sam mislila da će mi to biti poslednji Božić ili kako neću dočekati svoj 40. rođendan ili videti svoju decu kako kreću u srednju školu, zapravo nikada nisam ni pomišljala da ću napisati onu u kojoj se zaista opraštam. Mislim da je to bila neka buntovnička nada u meni. Niko ne može da kaže da je poslednjih šest meseci bilo nežno prema meni. Sve to što prolazim je srceparajuće, ali okružena sam sa toliko ljubavi da ako išta može da mi pomogne, onda je to ovo — istakla je Debora.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deborah James (@bowelbabe)


Voditeljka je, inače, tokom lečenja pokrenula i svoju fondaciju za istraživanje kancera i uspela da prikupi čak 6,5 miliona funti. Iza sebe je ostavila sina Huga (14), ćerku Elioz (12) i supruga Sebastijana. Tokom duge i uspešne karijere radlia je na mnogim projektima na radiju i televiziji u okviru kuće Bi-Bi-Si, a pre nekoliko godina joj je uručen Orden Britanskog carstva za doprinos dobrotvornim organizacijama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deborah James (@bowelbabe)

 

 

 


 

makonda-tracker