horor uživo

Pala je i izustila — "ZAŠTO?" Stravična SMRT ove prelepe glumice slomila je mnoga srca i promenila zakone širom sveta

0

Nemali broj američkih muzičkih i filmskih zvezda suočio se s ovim problemom, koji je mlada glumica i manekenka platila glavom

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Progonitelji poznatih ličnosti nisu retkost u Holivudu. Gotovo svake nedelje čitamo uznemirujuće priče o ljudima koji pišu i prete slavnima, prate ih, upadaju im u kuće... S ovom, najblaže rečeno, neprijatnošću suočile su se Madona, Kejt Bekinsejl, Sandra Bulok, Bijonse i mnoge druge poznate žene, a najgore je prošla manekenka i glumica Rebeka Šefer.


Mlada Rebeka rođena je u jevrejskoj porodici u Oregonu, kao dete spisateljice i dečijeg psihologa, a najpre je maštala o tome da postane rabinka. Ipak, već na početku srednje škole, ukazala joj se prilika da se okuša u modelingu, pa je još kao tinejdžerka Rebeka snimala televizijske reklame, bila statistkinja u filmovima i pozirala za prodajne kataloge.

 

Postalo je jasno da je pred Rebekom Šefer velika budućnost, pa su joj roditelji 1984. godine, kada je imala svega 17 godina, dopustili da se preseli u Njujork kako bi izgradila manekensku karijeru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gr8erDays (@gr8erdays)

 

Dok je nizala poslove, Rebeka se okušala i kao glumica, a dobila je čak i manju ulogu u komediji Vudija Alena "Radio Days". Počela je da se pojavljuje na naslovnim stranama, producenti su se otimali oko nje, a uskoro je Rebeka došla i do uloge Patricije Pati Rasel u komediji "Moja sestra Sem". Serija je odmah postala televizijski hit, ali je gledanost počela da opada posle nekog vremena, pa je otkazana.

 

Rebeka je nakon toga zaigrala u još nekoliko filmova i serija, ali ispostavilo se da je nije čekala blistava budućnost.

 

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen


Naime, 18. jula 1989. godine, devetnaestogodišnji Robert Džon Bardo upucao je Rebeku ispred njenog stana u zapadnom Holivudu, a glumica je preminula od rana koje je zadobila.


U tom trenutku, Bardo je pune tri godine proganjao Rebeku, pisao joj pisma, od kojih je na jedno čak i odgovorila, pokušavao da upadne na set serije "Moja sestra Sem" da bi je upoznao.

 

U jednom momentu je zaboravio na opsesiju njom i proganjao Debi Gibson, Madonu i Tifani Darviš, da bi potom gledao Rebekin film "Scene iz klasne borbe na Beverli hilsu". Nakon što ju je ugledao u krevetu s jednim glumcem, Bardo se razbesneo i rešio da "želi da je kazni jer je postala holivudska ku*va". Saznao je glumičinu adresu, nabavio pištolj i otputovao u Los Anđeles.

 

 

Rebeka Šefer je u tom momentu bila kod kuće i čekala da joj stigne scenario za film "Kum 3", za koji je trebalo da pripremi audiciju, kada se čulo zvono. Otvorila je vrata i ugledala Bardoa, koji joj je pokazao pismo koje mu je jednom poslala i pričao o svojoj ljubavi prema njoj. Rebeka ga je saslušala, zamolila da više ne dolazi i zatvorila vrata, nakon čega je Bardo otišao na doručak, a potom se sat vremena kasnije vratio do njenog stana.

 

Rebeka je "otvorila vrata hladnog izraza lica", kasnije je pričao Bardo, na šta je on izvadio pištolj i upucao je u grudi. Kako je ubica objasnio, glumica je pala i rekla samo: "Zašto?", posle čega je prevezena u bolnicu. Preminula je 30 minuta kasnije, sa samo 22 godine života.

 


Smrt Rebeke Šefer bila je prekretnica u Holivudu jer je dovela do donošenja zakona o uhođenju, najpre u Kaliforniji, a zatim i širom Sjedinjenih Američkih Država i sveta.


Novim zakonima proganjanje je proglašeno krivičnim delom, dok su donete i mere kojima je ograničen prostup informacijama o adresi, broju telefona i sl.

 

 

makonda-tracker