nekad i sad

Bila je misica i filmska nada, a umesto blistave karijere dogodila se tragedija: Sećate li se glumice Milje Vujanović?

1

Starije generacije pamte je po filmskom ostvarenju "Radi radovi" - Želimira Žilnika koji je bio odlikovan "Zlatnim medvedom".

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Šarmantna Milja Vujanović bila je sprska glumica, misica, magistar političkih nauka i astrolog.

 

Publika je pamti po pobedi na izboru za mis 1967. godine, a potom i po ulozi u filmu "Rani radovi" Želimira Žilnika dve godine kasnije. Upravo ovo ostvarenje osvojilo je Berlinalu osvojio Zlatnog medveda, a reditelji su joj predviđali zavidnu karijeru.

 

Milja je završila dva fakulteta, Dramsku akademiju i žurnalistiku, a uloge je ostvarila u filmovima "Sneg na usnama", "Majka, sin, unuk, unuka", "Rani radovi", "Bube u glavi", "Bablje leto", "Neretva", Most", "Nokaut".

 

Milja Vujanović
foto: Youtube Printscreen

Odluku da napustim film donela sam kada sam shvatila da tekstovi koje izgovaram nisu ono što bih ja u sličnim situacijama izgovarala. Astrologiju sam počela da proučavam pre trideset godina. I mada žalim za filmom, astrologiji sam ostala verna sve do danas. Uostalom, ne biramo mi profesiju, profesija bira nas — istakla je Vujanovićeva svojevremeno.

 

Pored primarnih profesija bavila se i astrologijom, te je predosetila da će se nešto negativno desiti u budućnosti, tako se i  zbilo.

 

Njen ljubavnik Obrad Zejak pucao je u nju maja 2000. godine,  a onda se prijavio za pokušaj ubistva. Uspela je da se probudi iz kome, ali je ovaj strašan čin na nju ostavio velike posledice. Milja je preminula 4. juna 2005. godine.

 

 

Milja Vujanović
foto: Youtube Printscreen

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker