emotivno

"Rusija napada moju zemlju — mirne ljude u ukrajinskim gradovima": Čuvena pevačica postala IZBEGLICA, pa otvorila dušu

2

Pobednica na Evroviziji 2016. godine našla se među onima koji su morali da potraže utočište nakon izbijanja rata u Ukrajini. Nakon niza potresnih objava, sada se uključila u jednu televizijsku emisiju i nije mogla da obuzda emocije.

foto: Instagram
foto: Instagram

Popularna operska i džez pevačica Susana Alimovna Džamaladinova, poznatija kao Džamala, koja je 2016. godine pobedila na Evroviziji s pesmom 1944 spada u one koji su postali izbeglice u prvima danima ruske invazije na Ukrajinu. Ona je svojom pesmom opevala prisilne deportacije krimskih Tatara od strane Staljina, a sada je i sama na neki način doživela sudbinu svojih predaka.

Nakon što je podelila potresne objave na Instagramu nakon što je uspela da pobegne iz Ukrajine, Džamala se sada uživo uključila u jednu televizijsku emisiju.

Rusija napada moju zemlju. Mirne ljude u ukrajinskim gradovima. Za mene je ovo glupost. Potrebna nam je podrška celog sveta. Ovaj rat mora odmah da se završi — rekla je Džamala.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamala (@jamalajaaa)


Ona je ispričala da je utočište pronašla u Turskoj, nakon što je u blizini njenog doma u Kijevu čula eksplozije.


Ove noći sam stigla u Istanbul kod sestre. Odlučila sam da napustim Kijev, 24. februara uveče, kada su se u blizini moje kuće začule eksplozije. Odlučili smo da sa decom odem u zapadnu Ukrajinu — u Ternopil, a možda i u Lavov. Tamo smo proveli noć u jednom selu s nekim ljudima. Razmišljali smo o tome da ostanemo tamo i da čekamo neko vreme da vidimo hoće li se situacija razjasniti — rekla je pevačica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamala (@jamalajaaa)


Ipak, budući da nije mogla da dođe do aerodroma nadomak Kijeva, Džamala je s decom otišla u Istanbul.


Nemam poverenja. Čak i 2016. godine, kada sam išla na Eurosong sa svojom pesmom 1944, bilo je drugačije. U celoj Rusiji vodila se velika medijska kampanja protiv moje porodice. Sada se ne osećam sigurno — kaže Džamala.

 


 

makonda-tracker