tužno

U SUZAMA, danima bez hrane... Evrovizijska pobednica podelila POTRESNE snimke bežanja iz Kijeva s decom

0

Ovih dana niko ne ostaje imun na dešavanja u Ukrajini, a dok rat besni ovom evropskom zemljom, mnoge poznate ličnosti beže iz svojih domova...

foto: EPA /  MAJA SUSLIN
foto: EPA / MAJA SUSLIN

Potresna situacija u Ukrajini i ratno stanje koje bukti nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Mnoge poznate ličnosti oglasile su se povodom teške situacije u Ukrajini, a najgore je onima koji su — tamo.

 

Mnogi su pobegli iz svojih domova, a među njima je i Džamala, ukrajinska pevačica koja je 2016. godine pobedila na Evroviziji. Ona se oglasila na Instagramu i otkrila potresnim porukama, fotografijama i snimcima kako je izgledao njen beg iz domovine.

 

 

U noći 24. februara napustili smo Kijev s našom decom i proveli gotovo četiri dana u automobilu, bez imalo hrane, jer se u stanju šoka niko nije setio išta da ponese. Dva kilometra za četiri sata, to je otprilike brzina kojom smo se kretali — napisala je Džamala i dodala da se ranije nije javljala jer nije imala interneta ili je smirivala decu tokom duge vožnje...

 

1 / 5 Foto: instagram

 

Objavila je i snimak na kome oko ponoći u suzama pešači prema granici s Rumunijom. Rekla je kako joj je član porodice pomogao da dođe do granice, ali je morala da nastavi peške.

 

— Molim vas, ne dajte im da se bore s narodom Ukrajine! Molim vas, zaustavite rat! Sačuvajte i vašu i našu decu — poručila je pevačica.

 

Jutros se ponovo oglasila na društvenoj mreži i objavila nekoliko potresnih fotografija i snimaka iz Kijeva, te nekoliko fotografija sa svojom decom prilikom odlaska iz domovine.

 

— Želim da se probudim i čujem da je to samo film. Prošlo je pet dana otkako je Rusija napala Ukrajinu. Milioni žena i dece napuštaju svoje domove, ostavljajući svoje muževe da brane zemlju. Ukrajina je ogromna, lepa i tako nezavisna. Mislim da je to ključno — napisala je Džamala.

 

 

 Toliko žrtava, ranjenih... Žene su ovih dana rađale u podrumima. Ne razumem ovaj krvavi teror. Verujem u našeg predsednika, našu vojsku, naše hrabre muškarce i žene. Mi ćemo pobediti. Ukrajina se ne može pobediti! Rusijo, nemoj da ćutiš! Recite da ste humani. Razmislite. Zaustavite ovo ludilo — zaključila je.

 

1 / 5 Foto: EPA / MAJA SUSLIN

 

Podsetimo, Džamala je na Evroviziji pre šest godina pobedila s pesmom 1944. Ukrajina ima svoje predstavike na ovogodišnjoj Evroviziji u Torinu, a mnogi im na kladionicama predviđaju čak i trijumf.

 

 

 

makonda-tracker