foto

„VILIJAMOV BOLAN IZRAZ LICA“: Paparaci uslikali princa prvi put otkad je Hari okrenuo leđa porodici i Britanci su LJUTI

2

Drugi u liniji za presto i stariji brat princa Harija teško je podneo to što mladi vojvoda od Saseksa istupa iz kraljevske porodice.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Princ Vilijam juče je u Sandringemu prisustvovao sastanku na kojem je s kraljicom Elizabetom II, ocem princem Čarlsom i mlađim bratom princem Harijem raspravljao o tome koji će biti naredni koraci porodice nakon što su se mladi kraljević i njegova supruga Megan Markl povukli sa svojih funkcija.

 

Zbog toga je juče Vilijamova supruga Kejt Midlton vodila njihovo dvoje starije dece u školu, ali danas je to učinio vojvoda od Kembridža, što su predstavnici medija iskoristili kako bi ga fotografisali prvi put otkad je izbio skandal koji je na Ostrvu nazvan Megzit.

 

Kako javlja Dejli mejl, princ Vilijam je izgleda veoma ozbiljno, a članak o tome nosi nadnaslov „Vilijamovo lice bola“. Stariji sin princa Čarlsa i pokojne princeze Dajane viđen je kako crnim automobilom napušta Kensingtonsku palatu, a sve vreme je izgledao zabrinuto.

 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

Nije tajna da vojvoda od Kembridža loše podnosi novonastalu situaciju, a pre neki dan izvor blizak porodici preneo je sledeći Vilijamov citat:

 

Štitio sam svog brata celog našeg života, ali više to ne mogu. Mi smo dva odvojena entiteta. Tužan sam zbog toga. Sve što možemo da uradimo, sve što ja mogu da uradim, jeste da pokušam da ih podržim i nadam se da će doći trenutak kada ćemo ponovo misliti isto — izjavio je navodno vojvoda od Kembridža i dodao da želi da svi opet budu u istom timu.

 

Nakon što su se u britanskim medijima pojavili navodi da je princ Hari doneo šokantnu odluku zbog Vilijamovog „nasilničkog stava“, braća koja su nekada bila i najbolji prijatelji izdali su juče izjutra zajedničko saopštenje.

 

Uprkos jasnim negiranjima, lažna priča u kojoj se spekuliše o odnosu između vojvode od Saseksa i vojvode od Kembridža danas se proširila britanskom štampom — navodi se u saopštenju sinova princa Čarlsa i pokojne ledi Di, prenosi Dejli mejl. — Za braću kojoj je iskreno stalo do svih tema koje se tiču mentalnog zdravlja upotreba zapaljivog govora na ovakav način je uvredljiva i potencijalno štetna.

 

Iako je mlađi od prinčeva godinama bio miljenik u kraljevskoj porodici javnosti na Ostrvu, danas ljuti Britanci tuguju jer je princ Vilijam stavljen u ovako nezavidan položaj. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama i ispod vesti na tamošnjim portalima, većina smatra da nije u redu to što će princ Vilijam i njegova porodica sada morati da preuzmu i obaveze princa Harija i Megan Markl, kao i da je njegova zrelost i staloženost u ovako teškoj situaciji znak da će jednog dana biti odličan kralj.

 

 

makonda-tracker