konačno je otkriveno

TAJNA ČUVANA VIŠE OD 40 GODINA: Čuvena pesma "Boemska rapsodija" krije tajnu PORUKU - evo o čemu ZAISTA govore njeni STIHOVI!

0

"Boemska rapsodija" grupe Queen već 40 godina se nalazi na raznim top listama širom sveta. Ipak, značenje stihova ovog legendarnog hita do sada nije bilo otkriveno.

foto: Profimedia

 

Naime, Merkjuri je ovom pesmom prvi put javno priznao da je homoseksualac, piše Dejli Mejl.

 

- Meni je prilično očigledno da je to Fredijevo priznanje. Razgovarao sam o tome s bubnjarem Rodžerom Tejlorom. Poruka je jasna, Fredi je priznao da je homoseksualac - smatra Rajs.

 

- U stihu "Mama, I just killed a man" (Mama, upravo sam ubio čoveka) Fredi je ubio starog sebe, osobu koja je do tada bio. Stih "Put a gun against his head, pulled my trigger, now he's dead" (Prislonio sam mu pištolj uz glavu, povukao okidač i sada je mrtav) znači da je dotadašnja hetero osoba mrtva. Uništio je osobu koja je pokušavao da bude i sada pokušava da živi s novim Fredijem - rekao je Rajs.

 

On je objasnio i da stih "I see a little silhouetto of a man" (Vidim malu senku čoveka) govori o tome da ga još proganja to što je uradio.

 

- Kad god čujem tu pesmu, vidim ga kako se pokušava rešiti jednog i prihvatiti drugog Fredija. Da li je uspeo? Mislim da se dobro nosio s tim - tvrdi Rajs.

 

Lesli En Džons tvrdi da je pitala Fredija da li je pesma njegovo priznanje da je homoseksualac, a on se nasmejao, i posle kraće tišine rekao da nije trenutak za to. Tvrdi da joj je njegov ljubavnik Džim Haton to potvrdio posle Fredijeve smrti.

 

- Bila si u pravu, nikada nije javno nameravao da prizna, morao je da glumi hetero osobu zbog svoje porodice. Bila je to Fredijeva ispovest o tome kakav mu je život mogao biti, koliko bi bio srećniji da je mogao da bude to što jeste. Svet je dobio priliku da čuje maštovito remek-delo, kompleksno i slojevito, s jednostavnom porukom. Ta je pesma bila ono što je Fredi zaista bio - rekao joj je Fredijev ljubavnik.

 

 

makonda-tracker