intrigantno

Kidaju i poslednje veze s porodicom: Megan Markl i princ Hari promenili prezime svojoj deci — i tradiciju dugu 64 godine

1

Megan Markl i princ Hari su, po pisanjima stranih medija, promenili prezime Arčija i Lilibet, a izbor ne iznenađuje.

Princ Hari i Megan Markl navodno su promenili prezime svoje dece
Princ Hari i Megan Markl navodno su promenili prezime svoje decefoto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Princ Hari i Megan Markl navodno su svojoj deci, Arčiju i Lilibet, dali nova prezimena, što je nova iznenađujuća vest nakon što su bili u centru pažnje na dodeli ESPY nagrada.

 

Podsetimo,  princ Hari bio je dobitnik prestižnog priznanja u Dolbi teatru, a veče je obeležila i neprijatna situacija s Venus Vilijams.

 

Paru pak nije strano da budu u centru medijskih natpisa, a ovog puta tu su se našla i njihova deca, Arči i Lilibet.

 

Arči i Lilibet nisu po rođenju bili princ i princeza, jer u vreme rođenja nisu bili unuci britanskog monarha, ali kada je njihov deka Čarls III postao kralj u septembru 2022. godine, oni su istovremeno promenili svoj status.

U martu 2023. godine, kada je Lilibet krštena, otkriveno je da dvoje dece dobijaju titulu princa i princeze.

 

Megan i Hari su pre nekoliko meseci lansirali svoj sajt sussex.com, a sada se čini da je upravo Saseks postalo i novo prezime koje su dali svojoj deci, piše Express.

 

Princ Hari i Megan Markl na dodeli ESPY nagrada
Princ Hari i Megan Markl na dodeli ESPY nagradafoto: ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Navodno su ovim prezimenom zamenili dosadašnje Mauntbaten-Vindzor, a kako prenosi Mirror, Arči i Lilibet su ovo prezime počeli da koriste nakon kraljevog krunisanja prošlog maja.

 

Prezime Mauntbaten-Vindzor postoji od 1960. godine, a očekivalo se da ga nose svi muški potomci loze kraljice Elizabete i princa Filipa, što uključuje i princa Harija.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

STRUČNJAK ZA GOVOR TELA IZANALIZIRAO MEGAN I HARIJA: On je delovao PRIRODNIJE, Megan kao da SKRIVA nešto (KURIR TELEVIZIJA)

 

makonda-tracker