nije slušala savete

Šta će biti s Kejt Midlton ako se razvede od princa Vilijama? Pre venčanja je dobila savet koji nije poslušala

0

Princ Vilijam i Kejt Midlton nedavno su obeležili 13 godina braka, u kom su dobili troje dece, a mnogi se pitaju kako bi obožavana princeza od Velsa prošla ukoliko bi se njen brak okončao

Kejt Midlton i princ Vilijam na svom venčanju
Kejt Midlton i princ Vilijam na svom venčanjufoto: Dan Materna / MFDNES LN / Profimedia

Kada je Kejt Midlton, danas princeza od Velsa, prošetala do oltara 2011. godine i rekla "da" princu Vilijamu, nije imala potpisan predbračni ugovor, uprkos upozorenjima u nekim krugovima.


Trinaest godina nakon kraljevskog venčanja u Vestminsterskoj opatiji, kraljevski par je jači nego ikad i važi za jedan od najstabilnijih u kraljevskoj porodici, u vreme kada su razvodi u njoj normalizovani.


Međutim, pre glamurozne svadbe, mnogi su upozoravali Kejt da potpiše predbračni ugovor s budućim kraljem Velike Britanije.

Da mi je sestra, rekao bih joj da sklopi dobar predbračni ugovor – rekao je Patrik Džefson, bivši privatni sekretak Vilijamove majke princeze Dajane.

 

Princ Vilijam i Kejt Midlton u braku su od 2011. godine
Princ Vilijam i Kejt Midlton u braku su od 2011. godinefoto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Međutim, kako piše Mirror, pre venčanja nije sastavljen nikakav pravno obavezujući dokument koji bi zaštitio Vilijamovo bogatstvo ili osigurao da Kejt bude finansijski obezbeđena u slučaju razvoda.


I dok su Kejt predlagali da traži takav ugovor, navodno princu Vilijamu to niko nije savetovao. Neko vreme se šuškalo da je on odbio da traži Kejt da sklope predbračni ugovor, ali izvori bliski Palati kažu da to nije slučaj.


Da bi on odbio, neko je to morao da mu predloži, a nije. Za ovo venčanje ne postoji predbračni ugovor – rekla je za Daily Mail osoba bliska princu.

 

Kejt Midlton i princ Vilijam
Kejt Midlton i princ Vilijamfoto: EPA-EFE/NEIL HALL

U skladu s tradicijom, ni princeza Dajana ni Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka, nisu tražile predbračni ugovor, a rezultati su bili različiti. Advokati princeze Dajane izdejstvovali su da joj posle razvoda od Čarlsa bude isplaćeno 17 miliona funti, dok Sara Ferguson posle rastanka od princa Endrua dobija 15.000 funti godišnje.

 

Što se tiče titule, nije poznato da li bi je Kejt zadržala u slučaju kraha braka. Kada je reč o Dajani, kraljica Elizabeta II bila je raspoložena da joj dozvoli da zadrži sve, dok se Čarls tome protivio, pa su se dogovorili da ona ostane princeza, ali da više ne može da se predstavlja kao Njeno Kraljevsko Visočanstvo.

 

BONUS VIDEO

Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio?

 

makonda-tracker