važna poruka

Sigurno vam je dobro poznat – videli ste ga mnogo puta! Tajno značenje broša koji je Kejt Midlton nosila na Vimbldonu

1

Komad nakita koji je princeza od Velsa juče nosila na Vimbldonu nije izabran jer se slaže s njenom ljubičastom haljinom.

Novak Đoković i Kejt Midlton, princeza od Velsa, prilikom ceremonije uručenja trofeja na Vimbldonu 2024.
Novak Đoković i Kejt Midlton, princeza od Velsa, prilikom ceremonije uručenja trofeja na Vimbldonu 2024.foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Kejt Midlton, princeza od Velsa, vratila se na Vimbldon, pojavivši se juče pred punim tribinama, što je tek drugo njeno pojavljivanje u javnosti ove godine.


Supruga princa Vilijama, koja se mesecima bori protiv raka, pozdravljena je ovacijama, a ona je izgledala uobičajeno prelepo i otmeno, ovog puta u ljubičastoj haljini brenda Safiyaa.


Mnogima je zapao za oko njen broš – ljupka tamnozeleno-ljubičasta mašna, a onima koji prate stil Kejt Midlton ona je dobro poznata. U pitanju je komad koji princeza od Velsa nosi prilikom svakog svog dolaska na Vimbldon, i to ne slučajno!

1 / 8 Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Prvi put je ovaj broš ponela 2017. godine, godinu dana nakon što je postala pokroviteljka najprestižnijeg i najstarijeg teniskog turnira na svetu, a nasledila je ovo pokroviteljstvo od kraljice Elizabete II, koja je 64 godine bila na toj funkciji.

 

Kejt Midlton prvi put je nosila broš u obliku tamnozeleno-ljubičaste mašne na Vimbldonu 2017. godine
Kejt Midlton prvi put je nosila broš u obliku tamnozeleno-ljubičaste mašne na Vimbldonu 2017. godinefoto: EPA/NIC BOTHMA

Simpatični broš je Kejtin omaž Sveengleskom klubu za tenis na travi i kroket, koji organizuje Vimbldon. Mašna je u zvaničnim bojama tunira – zelenoj i ljubičastoj, koje su duže od jednog veka sinonim za ovo takmičenje (pre toga su korišćene plava, žuta, crvena i zelena).

 

Kejt Midlton na Vimbldonu 2023. godine
Kejt Midlton na Vimbldonu 2023. godinefoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Nije objašnjeno zbog čega je izbor pao baš na ove boje, iako se pretpostavlja da je zelena tu jer simboliše travu, prirodu i sport na otvorenom, dok ljubičasta podseća na kraljevsko, luksuzno i ekskluzivno. U pitanju je kombinacija boja koja se ne sreće često.

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Kejt Midlton često, inače, nosi broševe i, kada prilika dozvoljava, bedževe da prenese određenu poruku, pa je tako prilikom posete Ukrajinskom kulturnom centru u Londonu po izbijanju rata u ovoj zemlji nosila bedž u bojama ukrajinske zastave, a neretko ovaj komad nakita koristi kao omaž kraljici Elizabeti i princezi Dajani.

 

Kejt Midlton često nosi broševe
Kejt Midlton često nosi broševefoto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu

 

makonda-tracker