čuvene sestre

SVI ZNATE ko je ona, a malo kome je poznato da su porodica: Ova SLAVNA ŽENA je sestra Lenke, supruge Radeta Šerbedžije

0

Malo kome je poznato da je ova čuvena žena sestra pozorišne rediteljke Lenke Udovički.

lenka udovički u društvu svog slavnog supruga radeta šerbedžije
lenka udovički u društvu svog slavnog supruga radeta šerbedžijefoto: Marina Lopičić

Proslavljeni glumac Rade Šerbedžija već godinama je u braku s pozorišnom rediteljkom Lenkom Udovički, s kojom ima ćerke Milicu, Ninu i Vanju, a iz prvog braka i ćerku Luciju i sina Danila.

 

Lenka i Rade venčali su se 1991. godine, a njihov prvi susret bio je i sudbonosan.

 

I posle više od 30 godina ljubavi prema Lenki, Rade oseća divljenje prema supruzi koje ne može da sakrije.

 

— Mogu samo da kažem da sam srećan što starim i živim uz takvu ženu, humanu, saosećajnu, poštenu... Lenka sve što ima daje drugima, tako je s njom bilo oduvek. Ona živi za ljude, za mene, za svoju decu. Odlična je majka, pažljiva, strpljiva, mudra. Uvek sam joj se divio — rekao je, iz među ostalog, Rade.

 

lenka udovički u beogradskom dramskom pozorištu
lenka udovički u beogradskom dramskom pozorištufoto: Milan Maričić/ATAImages

Ne samo što on niže profesionalno uspehe, isto važi i za Lenku, ali dok je put njene karijere poznat, malo ko zna ko je njena sestra, mada je lako zaključiti, s obzirom na neobično prezime.

 

Naime, Lenkina sestra jeste Kori Udovički, srpska ekonomistkinja, bivša potpredsednica Vlade, nekadašnja ministarka lokalne samouprave i državne uprave u Vladi Republike Srbije, kao i bivša guvernerka Narodne banke Srbije. 

 

kori udovički je sestre po ocu lenke udovički
kori udovički je sestre po ocu lenke udovičkifoto: Amir Hamzagic/ATAImages

 

Kori Udovički je druga ćerka Bolivijke Karoline Nine i Lazara Udovičkog. Pored sestara, sestre Udovički imaju i brata Danila, iz prvog braka Lazara Udovičkog. Za majku Kori Udovički kaže da bila kritična, dok je tata, diplomata, uživao u svojim kćerkama koje za njega nikada nisu bile krive, pisala je 'Glorija'.

 

— Sve smo jako različite. Najstarija Ani je, po mom sudu, mamina kćerka, ja sam očeva, a Lenka i najmlađa Lidija pomešano. Kada bi roditelji izlazili, moja najstarija sestra Ani i ja smo brinule o Lenki i Lidiji.

 

— Jednom ih je Ani stavljala u krevet, drugi put ja. Ani se redovno mučila i po ceo sat, jer su bežale i pravile cirkus. Na kraju bi, nemoćna, uzviknula: 'Zvaću Kori!' I tu bi se odmah smirile.

 

kori udovički dobila je ime po želji svoje mame
kori udovički dobila je ime po želji svoje mamefoto: Antonio Ahel/ATAImages

Od svih sestra, Kori Udovički je jednina rešila da se bavi politikom. Najstarija Ani je profesorka i igračica baleta u Njujorku. Lenka je pozorišna rediteljka, a najmlađa sestra Lidija je pravnica.

 

— Mama mi je dala ime. Njen rezon je bio da svako dete treba da ima ime iz zemlje u kojoj se rodilo. Ja sam se rodila u Boliviji, mama je istraživala kećua, jezik Inka. Na tom jeziku Kori znači Sunce.

 

Bonus video

Neverovatna agonija dve sestre

 

makonda-tracker