EMOTIVNO

"Moja mlada, lepa suprugo": Rade Šerbedžija božanstvenim stihovima čestitao rođendan svojoj Lenki Udovički (VIDEO)

5

Šerbedžija je još jednom oduševio sve dame svojom romantičnošću, te su mnoge poželele da na ovaj način dočekaju divan dan.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Čuveni glumac i umetnik Rade Šerbedžija neretko publiku obraduju svojim fantastičnim izvedbama, emotivnim stihovima i emocijom, a ovog puta ima je  poseban povodom da pesmu Šandora Petefija, "Kako da te nazovem" posveti najposebnijoj ženi u svom životu.

 

Rade je supruzi Lenki Udovički čestitao rođendan na dirljiv način, a ovi stihovi će dugo biti u njenim mislima.

 

 Večeras je rođendan mojoj ženi Lenki Udovički. Inače ona je uglavnom jedan od dramaturga kada sinimamo. Moja Milica, naša Milica nas najviše snima... A sad želim da joj napravim iznenađenje i da joj pošaljem čestitku za rođendan. To je pesma božanstvenog pesnika Šandora Petefija, "Kako da te nazovem". Srećan ti rođendan, 11.02.2022. godine — rekao je Šerbedžija na snimku koji je dobio mnoštvo lajkova i pozitivnih komentara, a njegova emotivna interpretacijamnoge je ostavila bez daha.

 

 

Šandor Petefi - Kako da te nazovem

 

"Kako da te nazovem, kad sred sumraka, snatreći, večernje zvezde lepih ti očiju, diveći se, moje gledaju oči, kao da ih sad vide prvi put... Te zvezde, čiji je svaki zrak po jedan potok ljubavi, koji teče ka moru duše moje kako da te nazovem?

 

Kako da te nazovem, kad mi dobaciš pogled svoj, taj pitomi golub, čije je svako pero po jedna  maslinova grana mira i čiji je dodir tako dobar! Zato što je mekši od svile i od jastuka u kolevci kako da te nazovem?

 

Kako da te nazovem, kad zasviraš svojim glasom. Te glasove da čuju suva stabla usred zime prolistala bi ponovo zelena misleći, to je već proleće, davno očekivani njihov spasilac, a slavuj peva: kako da te nazovem?

 

Kako da te nazovem kad mi usne dodirnu tvojih usana plameni rubin – kamen, kad u vatri poljupca stope se naše duše, kao u zoru dan i noć, a svet nestane pred nama, nestaje za mene vreme i sva tvoja tajanstvena blaženstva večnost rasipa po meni – kako da te nazovem ?

 

Kako da te nazovem, slatka majko moje sreće, vilinska devojko vizije koja se dotiče neba, najsmelije moje nade zastiđuješ svojom stvarnošću, moje duše jedino blago vrednije od celoga sveta, slatka, moja lepa, mlada suprugo, kako da te nazovem?"

 

Rade Šerbedžija, Lenka Udovički
foto: Beta, Lana Silvar Domin

 

 

makonda-tracker