topao trenutak

Svi su primetili istu "sitnicu": Portret kraljice Elizabete pred smrt, okružene praunucima, i raznežio i rastužio

0

U poslednjim nedeljama života kraljice, Kejt Midlton snimila je jednu od njenih najlepših fotografija

Kraljica Elizabeta II i princ Filip
Kraljica Elizabeta II i princ Filipfoto: EPA/WILL OLIVER

Kraljica Elizabeta II, koja je preminula u septembru 2022, proslavila bi juče 97. rođendan, a njena porodica seća je se imajući na umu tople porodične uspomene koje nismo imali priliku da vidimo do sad.


Kensingtonska palata objavila je na kraljičin rođendan fotografiju nastalu u avgustu prošle godine, samo nekoliko nedelja pred njenu smrt.

 

U pitanju je divan portret za koji je u Balmoralu, škotskom dvorcu u kom je Elizabeta II i preminula nedugo potom, pozirala sa svojim brojnim praunucima.

 


Autorka ove do sada neobjavljivane fotografije je princeza od Velsa Kejt Midlton, koja je zadužena za zvanične kraljevske portrete i u svom domu, a na njoj vidimo ledi Luiz Mauntbaten-Vindzor, Džejmsa, grofa od Veseksa, Lenu Tindal, princa Džordža, princezu Šarlot, Ajlu Filips, prinac Luja, Miju Tindal, Lukasa Tindala i Savanu Filips.

 

Sličnu fotografiju kraljevska porodica objavila je i nakon smrti princa Filipa, Elizabetinog supruga i vojvode od Edinburga.

 


Mnogima je zapalo za ovo da ovo ipak nisu svi Elizabetini praunučići – na fotografiji nisu deca princeze Beatris i njene sestre princeze Eugenije od Jorka, kao ni princ Arči i princeza Lilibet, deca princa Harija i Megan Markl.


I dok se neki čude zašto je Kejt Midlton objavila fotografiju na kojoj nisu deca Megan Markl, mnogi je podsećaju – jer oni nisu bili uz kraljicu.


"Kako da ih slika, ako su na drugoj strani okeana?", "Šta je trebalo, da ih ubaci u fotošopu?", "Nije kraljica izabrala da Harijeva deca ne budu pored nje"", "Koliko sam se raznežila, toliko sam se i rastužila jer nisu svi s njom"... komentarišu oni koji podržavaju princezu od Velsa.

 

 

makonda-tracker