medalju joj je uručila majka

Ima troje dece i olimpijsku medalju, a kraljevsku titulu NE ŽELI: Ko je dama koja je pojavom zasenila i Kejt Midlton?

0

Najstarija unuka kraljice Elizabete Druge se na Uskršnjoj službi pojavila u "Barbi" izdanju i ukrala sve poglede.

Zara Tindal je udata za Majka Tindala sa kojim ima troje dece.
Zara Tindal je udata za Majka Tindala sa kojim ima troje dece.foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Britanska kraljevska porodica, na čelu s kraljem Čarlsom III, okupila se za vikend u Kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor, gde se održala uskršnja služba.

 

Posebnu pažnju su privukli naravno Kejt Midlton i princ Vilijam sa decom, Beatris, princeza od Jorka, a nama je najviše pažnje privukla Zara Tindal (41), koja je za ovu priliku obukla roze haljinu midi dužine sa nizom dugmadi duž cele haljine i otkrila da ni ona nije odolela "Barbi trendu" koji je popularan u poslednje vreme.

 

Zara je svoju modnu kombinaciju upotpunula kremastim cvetnim fascinatorom, odgovarajućom torbicom i štiklama.

Zara Tindal, Majk Tindal
foto: WPA Pool/David Dyson / Shutterstock Editorial / Profimedia

U ovom besprekornom stajlingu učinila je da bez mnogo napora izgleda elegantno.

 

Ko je Zara Tindal, koja je svojom pojavom zasenila čak i besprekornu Kejt Midlton?

 

Najstarija unuka kraljice Elizabete Druge, Zara En Elizabet Tindal je jedna od najinteresantnijih članova kraljevske porodice. Ona je olimpijka, majka troje dece i 20. u redu nasledstva.

 

  • Nema kraljevsku titulu

 

Kao dete princeze Ane i njenog prvog muža, kapetana Marka Filipsa, Zara nije imala pravo na kraljevski čin "Njenog Kraljevskog Visočanstva" po rođenju. Titule u kraljevskoj porodici prolaze po muškoj liniji, tako da deca princeze neće nužno biti princeze, a s obzirom na to da kapetan Filips nema kraljevsku titulu, nemaju ni njegova deca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zara Tindall (@zara_tindall)


Kako je svojevremeno preneo BBC, Zarini roditelji su "odbili ponudu kraljice da dobiju titule kako bi omogućili njihovoj deci da odrastaju normalno".

 

Zara, čije je ime predložio njen ujak, kralj Čarls rekla je da je zahvalna što nema titulu. Istu odluku donela je i kad je sama postala majka, pa njeno troje dece nemaju titule.

 

  • Ima troje dece


Udata je za Majka Tindala, bivšeg engleskog igrača ragbija. Imaju troje dece, ćerku Miu Tindal (9), Lenu Tindal (5) i Lukasa Tindala (2).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zara Tindall (@zara_tindall)

  • 20. je u liniji nasledstva

 

Nakon što je njen ujak kralj Čarls III stupio na vlast, Zara je dospela na 20. poziciju u kraljevskoj liniji nasledstva.

 

  • Osvojila je olimpijsku medalju

 

Zara se bavi jahanjem i osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. goidne u disciplini jahanja sa preponama, a medalju joj je uručila majka.


Princeza Zara bila je prva britanska kraljevska osoba koja se takmičila na Olimpijskim igrama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zara Tindall (@zara_tindall)

Njena majka, princeza Ana je bila prva članica kraljevske porodice koja je osvojila olimpijsku medalju, takođe u konjičkom sportu. Njen otac, kapetan Mark Filips, takođe je olimpijac i osvojio je zlato sa britanskim timom 1972. godine.

 

  • Zara je član Najizvrsnijeg reda Britanske imperije (MBE)

 

Imenovana je za MBE 2007. godine zbog svojih zasluga u konjičkom sportu. MBE je vojna ili civilna čast koju monarh daje za izuzetna dostignuća ili služenje zajednici.

makonda-tracker