uspešna

Ni ne slutite šta joj je bio PRVI POSAO, a danas ima 17 miliona: Ko je ćerka Ane Vintur i sluša li mamine modne savete?

0

Čelična ledi svetske mode ima dvoje dece i troje unučadi kojima je strogo zabranjeno da je zovu "baka". Ipak, ona je s njima mnogo toplija nego što deluje inače...

Bi Šafer i Ana Vintur na jednoj reviji 2006.
Bi Šafer i Ana Vintur na jednoj reviji 2006.foto: Rob Loud / Getty images / Profimedia

Urednica magazina Vogue Ana Vintur (73) već decenijama je vrhovni autoritet kada je u pitanju moda.


S njom se konsultuju vodeći dizajneri, poznate ličnosti se utrkuju ko će joj biti bliži, iz prvog reda prati revije prestižnih brendova, ona određuje šta se nosi, a u čemu je nedopustivo pojaviti se u javnosti, ko je in, a na koga ne treba obraćati pažnju...


Javna je tajna da je ona inspirisala lik surove urednice u filmu "Đavo nosi Pradu", koji je igrala Meril Strip i važi za "čeličnu ledi" svetske mode i modnog novinarstva.

 

Ana Vintur na prijemu u Beloj kući
Ana Vintur na prijemu u Beloj kućifoto: EPA-EFE/Sarah Silbiger / POOL

Zbog toga se mnogi pitaju da li se i njena porodica uklapa u njene stroge strandarde.


Ljubavni život Ane Vintur uvek je intrigirao javnost, a ona je još od rane mladosti imala veze sa uspešnim starijim muškarcima. Kada je imala samo 15 godina, bila je sa devet godina starijim piscem Pirsom Polom Ridom, potom s kolumnistom Najdželom Dempsterom, da bi se 1984, sa 35 godina, udala za dečijeg psihijatra Dejvida Šafera. Par je dobio dvoje dece – sina Čarlsa 1985. i ćerku Ketrin 1987, a zatim se razveo 1999. godine.

 

Ana je potom 16 godina bila u braku s poslovnim čovekom Džonom Šelbijem Brajanom, a nije poznato da li je danas srećno zaljubljena.


U svakom slučaju Čarls i Ketrin su jedina Anina deca i spadaju u retke koji imaju priliku da je vide spontanu i van njenog kostima nemilosrdne dame svetske mode.

 

Bi Šafer i Ana Vintur često zajedno posećuju prestižne događaje
Bi Šafer i Ana Vintur često zajedno posećuju prestižne događajefoto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Naravno, bilo je trenutaka, naročito kada sam morala da putujem, kada mi je bilo užasno teško da ostavim klince, naročito kad su bili mali – priznala je u jednom intervjuu.


Kako je jednom prilikom otkrila, ona je uvek rado vodila decu na posao kako bi videli i ovu stranu njene ličnosti i upoznali njenu svakodnevicu i ljude koji je okružuju.


Vodila sam ih sa sobom da bi iskusili i videli šta sve podrazumeva moj dan. Uvek sam pričala s njima o tome šta ja radim i upoznavala ih s ljudima s kojima sarađujem – rekla je jednom prilikom.


Od malih nogu Čarls i Ketrin bili su okruženi najuspešnijim ljudima planete i stekli poznanstva koja su im garantovala uspeh u čemu god da se okušaju, a američki mediji su pisali da su oboje vredni radnici kao i njihova majka. I dok je Čarls, koji je završio Univerzitet Kolumbija, postao psihijatar kao njegov otac, Ketrin je otišla drugim putem.

 

Bi Šafer, ćerka Ane Vintur
Bi Šafer, ćerka Ane Vinturfoto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Ćerka Ane Vintur poznatija je pod svojim nadimkom Bi (eng. pčela) uspešna je producentkinja, a radila je godinama na emisiji Late Night with Seth Meyers.

 

Kao i njen brat, završila je Univerzitet Kolumbija, a pažnju je na sebe skrenula vrlo mlada kolumnama koje je pisala za list The Daily Telegraph.

 

Ona, inače, stoji i iza dokumentarnog filma The September Issue, koji govori o delu karijere njene majke, a malo je poznato da je njen prvi posao bio pod okriljem Ane Vintur, kada je sa 17 godina bila urednica u magazinu Teen Vogue.

 

Bi Šafer i Ana Vintur često zajedno posećuju prestižne događaje
Bi Šafer i Ana Vintur često zajedno posećuju prestižne događajefoto: EPA-EFE/PETER FOLEY

Od 2018. godine Bi Šafer je u braku s rediteljem Frančeskom Karocinijem, sinom urednice italijanskog izdanja magazina Vogue Franke Socani.

 

Par je 2021. godine dobio sina Olivera, s kojim uživa u luskuznoj vili u Njujorku, a mediji su pre nekoliko godina pisali da je njeno bogatstvo procenjeno na 17 miliona dolara.

 

Frančesko Karocini i Bi Šafer upoznali su se zahvaljujući svojim majkama
Frančesko Karocini i Bi Šafer upoznali su se zahvaljujući svojim majkamafoto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Što se tiče stila ćerke Ane Vintur, on je, po svemu sudeći, u velikoj meri određen pravilima njene majke. Nije joj strano da nosi upadljive boje koje privlače pažnju, obožava ogrlice kao ključni komad nakita, ako nosi crno od glave do pete to obavezno čini uz efektne detalje poput belih pruga ili tufni i sl.

 

1 / 7 Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE


Ipak, iako se ispostavilo da je Ana Vintur privatno mnogo toplija nego što nama deluje, Biin sin Oliver nikada, kao ni Čarlsove ćerke Karolin i Ela, nikada neće moći da je zovu "baka".


Kako je otkrila u jednom intervjuu, unucima je dopušteno da je zovu samo – Ana.

 


 

makonda-tracker