izašla je jača

Bolna i teška bitka je iza Viktorije Azarenke: Teniserka koja brani Novaka proživela je nešto što NIKOME NE BI POŽELELA

0

Viktorija Azarenka danas je nasmejana i uživa u društvu svog sina na turnirima širom sveta, a pre nekoliko godina suočila se s vrlo teškom situacijom za jednu majku

Viktorija Azarenka uvek je imala dobar odnos sa Novakom Đokovićem
Viktorija Azarenka uvek je imala dobar odnos sa Novakom Đokovićemfoto: vichka35, Instagram

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka jedna je od retkih koje uvek podržavaju Novaka Đokovića i pozivaju na objektivnost u skandalima koji ga prate. Tako je bilo i na Australijan Openu, gde je Azarenka održala vrlo burnu konferenciju za štampu, čija je tema bio srpski sportista.


Nakon što se Srđan Đoković, otac našeg teniskog asa, našao na snimku s navijačima koji nose zastavu Rusije sa likom njenog predsednika Vladimira Putina, to je Novaka dovelo u novu neprijatnu situaciju. Na konferenciji za medije Viktorije Azarenke, jedan novinar pitao je Beloruskinju da li joj je teško da izađe na teren imajući na umu ovaj skandal, s njom ni na koji način povezan.


Kakav god bi vam sad odgovor dala, on će se okrenuti u pravcu u kojem želite da ga okrenete. Smetaju li mi ruske zastave? Brinem se šta se dešava u svetu. Političar ste ili se bavite politikom – istakla je Viktorija.

Štaviše, teniserka je istakla da ne razume ni zbog čega za ovaj incident optužuju Novaka Đokovića.


Ne znam kakve veze to ima sa Novakom uopšte, da budem iskrena, tako da... Pričala sam o tome sa radnikom obezbeđenja koji me prati do terena svaki dan. Pitala sam ga šta je tačno bio icident i on mi je objasnio. Ne znam šta želite od nas da uradimo. Ne znam kakav je cilj ovde pa se neprestano pominje. Ovakvi incidenti po mom mišljenju nemaju veze sa igračima, ali nekako uvlačite igrače. Pa, šta je onda cilj ovde? Mislim da je to pitanje za vas, a ne za mene – poručila je Azarenka.

 

Viktorija Azarenka došla je do polufinala Australijan opena
Viktorija Azarenka došla je do polufinala Australijan openafoto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Beloruska teniserka, inače, važi za jednu od sportistkinja koje su odavno osvojile simpatije srpske teniske publike. Ipak, na našu žalost, ona je ispala sa Austalijan Opena u polifinalu, a u svom poslednjem meču na turniru sve je raznežila simpatičnim gestom u čast svom sinu Leu.

 

Viktorija je, naime, u jednom trenutku nosila dres fudbalskog kluba Pari Sen Žermen, čiji je njen sin veliki navijač.

 

 

Mali Leo, inače, i ove godine pravi mami društvo u Australiji, kao i na prošlogodišnjem turniru, a Viktorija i on prošli su mnogo problema dok su došli u situaciju da mogu da uživaju zajedno i putuju po svetu.


Naime, pre pet godina, Azarenka je proživela pravu dramu tokom borbe za starateljstvo nad Leom, jer je njen bivši dečko i dečakov otac Bili Mekigen insistirao da on bude jedini staratelj.

 


Mali Leo stigao je na svet u decembru 2016. godine, a Viktorija i Bili raskinuli su već sledeće godine. Iako se teniserka nadala da će se odmah dogovoriti oko starateljstva, ispostavilo se da Amerikanac ima drugačije planove i ubrzo je započela bitka zbog koje se Beloruskinja na neko vreme povukla iz tenisa.


Budući da ona nije državljanka Sjedinjenih Američkih Država, gde je rodila dečaka i gde je živela s njim i njegovim ocem, sud nije dozvolio da Viktorija izvede dete iz Kalifornije. Ona je zato odustala od turnira na kojima je trebalo da nastupa, a početkom 2018. godine je odlučeno da se suđenje nastavi u Belorusiji, ali ubrzo potom je slučaj vraćen u Los Anđeles.

 


Iste godine, Azarenka se vratila tenisu, a priznala je da joj je bilo teško dok se borila za pravo da bude sa svojim sinom.


Nikome ne bih poželela ono što sam ja proživela, ali to je deo života – rekla je ona jednom prilikom.


Mediji su potom javili da je Viktorija Azarenka dobila starateljstvo nad Leom, a ona je otkrila da su zajedno proveli period samoizolacije na početku pandemije virusa korona. Najavila je da će jednog dana napisati knjigu o svemu što joj se dogodilo, a nedavno je istakla da Leo ima izražen takmičarski duh.

 

 

On uvek želi da pobedi u svemu. Nemoguće je da igrati se s njim i pobediti ga. Za mene je to izazov jer i ja volim da pobedim – otkrila je ona jednom prilikom kroz osmeh.


Viktorija Azarenka inače kaže da joj sin ne skreće pažnju na važnim turnirima i prilikom treninga, iako ističe da nije mačiji kašalj biti majka.


To definitivno nije distrakcija, nikad to neću reći – istakla je Viktorija. – Nije lako biti roditelj. On je svoja ličnost. Ne znam otkud mu to (smeh). Osećam se tako privilegovano što on može da bude ovde sa mnom. Ovakvi trenuci su mi dragoceni. To što mogu ovo da podelim sa svojim sinom je neverovatno.

 

 

makonda-tracker