dobro je znate

Misterija LAĆINE NAJPOZNATIJE PESME: BOLNA ljubavna priča krije priču o ličnom paklu Marine Tucaković i njenog sina

0

Iza Milana Laće Radulovića ostali su brojni hitovi, ali jedna pesma je ipak posebna.

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Milan Laća Radulović, sin Marine Tucaković i Aleksandra Fute Radulovića, iznenada je preminuo juče u 36. godini u Izrealu. Iza kreativnog umetnika, koji je od malih nogu pomagao majci u ovom poslu, ostalo je više nego bogato stvaralaštvo.

 

Neke od pesama koje je on pisao su postali hitovi koje svi dobro znamo. Svoj pečat ostavio je u jednom od najvećih hitova Anastasije Ražnatović - „Rane“, isto kao i u Cecinim pesmama "Autogram"i "Ajde idi" . Laća je takođe autor numere „Favorito“ koja je proslavila bend „Hurricane“, a radio je i sa Zdravkom Čolićem, Jelenom Karleušom, Džejlom Ramović, Elenom Kitić

 

Međutim, jedna pesma koju su Marina Tucaković i Milan pisali zajedničkim snagama krije posebnu priču – priču o ličnom paklu koju proživljavali majka i sin. U pitanju je pesma Adio Amore, koju je izveo reper Stefan Đurić Rasta.

 

Laća je više puta javno pričao o svojim problemima sa narkoticima i nije krio da je svojevremeno bio u klinici na odvikavanju. Deo pesme o kojoj pričamo je nastao baš dok se Radulović borio sa svojom zavisnošću. I ta pesma, iako je skoro svi doživljavaju kao divnu ljubavnu numeru, u stvari govori o nečemu sasvim drugom.

 

 

Stefan Đurić Rasta
foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Laća je napisao refren pesme dok je bio na klinici za odvikavanje, ali u tom trenutku nije imao inspiraciju da napiše strofu.

 

1 / 8 Foto: Zorana Jevtić

 

- Imao sam problem sa drogom i završim na klinici za lečenje i na toj klinici nemaš posete, nemaš telefon, sem fiksnog i jedino što sam poneo to je bio ajpod sa tim demo snimcima. I refren sam odmah pogodio, i pisao sam o Ani i Rasti, odnosno kako ja zamišljam da je to bilo. Imao sam sve, ali nisam imao strofu – pričao je Laća.

 

Pesmu je završio kad se sa lečenja vratio kući, a u tome mu je pomogla Marina.
 

marina tucakovć, Marina Tucaković, Milan Radulović Laća
foto: Instagram

 

- Izašao sam iz klinike, zdrav, pun energije, mama i ja smo onda napisali ostalo, dali pesmu. Rasta je otpevao, a mama se razbolela. To je bio taj neki trenutak. Zapravo, ja sam mislio da pišem o Ani i Rasti, i tek posle mi je Bojana Vunturišević otkrila da je to zapravo pesma o meni iz mamine vizure. Kao što je mama napisala pesmu iz moje vizure o majci, Ani, ‘Život je za žive’ i to se ništa nije desilo planirano, ali drago mi je da se to desilo, to će ostati, to je lično. To je neka naša lična komunikacija i drago mi je da su to opet Rasta i Ana - otrkio je svojevremeno Radulović. 

 

 

Tekst pesme Adio Amore

Okreni mi leđa

Da ne gledam suze u tim zenicama

Da ne gledam usne kako se koče

Dok kažeš mi: "Da, dobro sam ja."

 

Okreni

A pogledima svojim više ne znam da vladam

Dok iz ruke mi pada, čaśa kristala,

Što se lomi, lomi k'o mi

 

Adio amore

Još volim te jako, iako si davno izgubila sjaj

Gledam te kako se rušiš polako,

A kada to vidim tad rušim se ja

 

Adio amore

Još volim te jako, još uvek si ono dete iz sna

Od toga se neću ja rastati nikad,

Ti nekog drugog odvuci do dna

Daj baci telefon,

 

Hajde suoči se sa mnom, kaži šta osećaš

Ma koliko gadno, ma koliko jadno

Razumeću ja i samo ja

 

 

makonda-tracker