jaka kao stena

"Šta će biti s mojim detetom?!" Srpska glumica je posle porođaja doživela KLINIČKU SMRT, SEPSU i bila 7 meseci u bolnici

0

Nakon njenog iskustva s prvim porođajem, mnogi su se čudili hrabrosti Kaline Kovačević da ponovo zatrudni, a ispostavilo se da su i rođenje drugog deteta pratili problemi

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Glumica Kalina Kovačević (39), koju smo gledali u nekim od najuspešnijih domaćih serija i nizu predstava u Narodnom pozorištu, poznata je po širokom osmehu. Ipak, iza njega se kriju mnoge borbe i životni izazovi, kao i pobede na koje može da bude samo ponosna.


Jedna od njih je svakako iskustvo s prvim porođajem, posle kog je usledila najveća Kalinina životna drama.


Nakon što je pre 11 godina s fudbalskim agentom Radetom Ćaldovićem dobila ćerku Mionu, isprva je sve delovalo idilično. Međutim, tri dana nakon porođaja, usledili su problemi.

 

Tri dana nakon što sam rodila Mionu dobila sam sepsu, inficirala mi se materica, bila sam šest nedelja u bolnici. Beba je bila sa mnom, ali u boksu, jer dete ne možeš da dojiš jer sam bila na teškim antibioticima. To mi je veoma stresan period u životu – ispričala je Kalina jednom prilikom.


Glumica je potom doživela kliničku smrt, a najveći strah bio joj je kako će izgledati život njene ćerke, kako će ona odrastati ukoliko ostane bez majke.

 

Kalina Kovačević
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kada sam imala kliničku smrt i odregovala na neki lek, meni je samo u glavi prošao čitav moj život kroz slike i nisam se plašila. Prošlo mi je u glavi - šta će biti sa mojim detetom, i posle toga se više ničega ne sećam. Uplašila sam se samo ko će moju ćerku formirati kao ženu i ličnost – priznala je glumica svojevremeno u emisiji "Balkanskom ulicom".


Nakon što se vratila kući, oporavak je trajao dugo. Usledio je rastanak od Ćaldovića, a glumica je uskoro pronašla ljubav s naučnikom Vladimirom Rekovićem. Poželela je da i s njim proširi porodicu, pa je 2020. na svet donela i ćerku Aniku, a ni tada nije sve proteklo glatko. Naime, drugo Kalinino dete rođeno je prevremeno, dva meseca pre termina.

 


Dosta žena me pita kako sam imala hrabrosti za drugu trudnoću. Nakon prve sam učila da hodam, jer sam prvo ležala na održavanju trudnoće pet meseci i onda sam još dva meseca bila u bolnici dok sam se borila sa sepsom koja iscrpljuje ceo organizam. Od sedam meseci ležanja mi se stvorila voda u kuku, a rana se inficirala i nije mogla da zaraste, prosto nisam mogla da povežem, laički da kažem, noge i ruke, da ih pomeram. Išla sam na vežbe. Sećam se aplauza kada sam prvi put mogla samostalno da dohvatim flašicu vode. Znam šta znači biti nemoćan i zato cenim ovo danas što imam – objasnila je ona.


Glumicu je ovo iskustvo naučilo koliko je jaka.

 

Nisam slaba, i te kako sam jedna jaka žena. Ljudi se prevare, naročito u partnerskim odnosima kasnije, jer svi očekuju nežnu jedinicu, pri tome glumicu, a onda dobiju pored sebe još jednog muškarca u energetskom smislu i načinu na koji razmišljam – ponosna je s razlogom Kalina Kovačević.


Glumica se potom rastala od Rekovića, a trenutno je samohrana majka dveju devojčica koje su njen veliki ponos. Pre izvesnog vremena, gostovala je u emisiji "Šok tok", u kojoj se osvrnula na svoj život i istakla da ne razume zbog čega se neudate majke u našoj etiketiraju.

 

1 / 7 Foto: Milan Maricic/ATAImages


Nisam udata. To je neverovatno, u Srbiji kada rodite vanbračno dete vas etiketiraju da morate da se udate. Ne vidim razlog zašto mi koji nismo venčani, a imamo decu, moramo da budemo u braku. Iz prvog braka, jednog jedinog koji sam imala, rodila sam Mionu, iz druge zajednice vanbračne sam rodila Aniku – rekla je ona tada. – Sama živim sa dvoje dece i nije mi jasno zašto bih morala da budem udata i da imam supruga. Ne, nemam i mnogo sam srećna sa dve ćerkice.

 

 

makonda-tracker