FOTO

I kao devojčica umela je da osvoji srca ljubitelja kinematografije: Da li biste prepoznali glumicu u filmu "Mala šala"?

0

Talentovana glumica danas slavi 38. rođendan u krugu porodice, a publika se priseća njenih ostvarenja koji vraćaju osmeh i pozitivnu energiju.

foto: Amir Hamzagic/ATAImages
foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Višestruko nagrađivana dramska umetnica Kalina Kovačević ljubitelje domaće kinematografije i tv formata godinama inspiriše svojom darovitošću i izražajnošću na sceni, a njena prva uloga na velikom platnu bila je ona u filmskom ostvarenju "Mala šala" 1991. godine za koji je scenario napisao njen otac, istaknuti dramski pisac Siniša Kovačević.

 

I kao devojčica pokazivala je instinsku želju za glumačkom profesijom, a u ovoj vanvremenskoj drami tumačila je lik naslednice Svetislava Tise Manojlovića (Lazara Ristovskog), profesora likovne umetnosti koji biva vešto nasamaren da je dobitnik sedmice na lotou. 

 

Pored Kaline u filmu je zaigrala i njena majka Ljiljana Blagojević, a ove nemerljive uspomene oduševljavaju publiku koja ne zaboravlja ostvarenja TV Beograda.

 

1 / 4 Foto: Youtube Printscreen

 

Kovačevićeva je diplomirala na "Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu", u klasi profesorke Biljane Mašić, a koleginice su joj bile Marija Karan i Nada Macanković.

 

Publika ju je zavolela u ostvarenjima "Sinovci", "Konji vrani", "Zaboravljeni umovi Srbije", "Gorki plodovi", kao i "Jesen stiže, dunjo moja" gde je tumačila lik Anice Granfild i time dobila nagradu "Carica Teodora" na filmskom festivalu u Nišu.

 

Kalina je odlikovana i "Zlatnom značkom" 2017. godine za doprinos razvijanju kulturnih delatnosti u Srbiji. Baš na ovaj dan - 22. novembra proslavlja 38. rođendan.

 

 

Podsetimo, glumica je majka dve ćerke, Mione i Anike koje su joj u život unele posebnu energiju i istinsku motivaciju koja pokreće svet. Trenutno uživa u skladnom braku sa suprugom Vladimirom Rekovićem koji je jedan od najeminentnijih srpskih naučnika, a zaposlen je na švajcarskom Institutu CERN.

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker