uživa u uspešnom periodu

"Svim silama želimo da postanemo roditelji": Šarmantni srpski glumac oženio se prošle godine, a sada kuje velike planove

0

Glumac Đorđe Stojković jedno je omiljenih poznatih lica prošlih nekoliko godina, a on je zadovoljan i na poslovnom i na privatnom planu

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Glumac Đorđe Stojković proteklih godina igrao je u nekim od najuspešnijih domaćih serija, a uz to što mu odlično ide na poslovnom planu, on je zadovoljan i dešavanjima u privatnom životu.


Naime, Đorđe je prošle godine izgovorio sudbonosno "da" svojoj izabranici Ivani, koja je uvek uz njega.

 


Supruga mi je velika podrška i mnogo mi je drago zbog toga, jer da nije tako verovatno sa njom ne bih bio u braku i ne bismo gradili tako divan odnos kao što već gradimo. Nemamo baš puno vremena da idemo na zajednička putovanja iz razloga što pored mog posla, ona ima svoj posao. Tačnije, ona ima tri posla između čega su i psihoterapije. Ona je i psiholog i psihoterapeut, pa zbog njenih obaveza ne možemo da se dogovorimo i da nađemo zajedničko vreme osim godišnjih odmora, leti kada idemo na more – istakao je glumac za Blic.

 

Na pitanje da li mu je proradio očinski instinkt, Đorđe priznaje da to jeste slučaj, kao i da uživa u društvu mališana u svojoj velikoj porodici.


Mi smo velika familija i hvala Bogu ima dosta dece oko mene. Trudimo se i nadamo se da će se i to jednoga dana obistini. Svim silama to želimo – iskren je glumac.


Đorđe Stojković, kao i svi mladi glumci, ima važne uzore, a na početku karijere je imao čitav spisak umetnika koji su uticali na njega. Na prvom mestu je to njegov profesor i, danas, kolega Dragan Petrović Pele, a uzorima smatra glumce i s domaće i sa strane scene.


Kao najvećeg uzora bih izdvojio mog profesora sa fakulteta Dragana Petrovića Peleta. Tu su i Dragan Jovanović, Helen Miren, Džon Malkovič, Tom Henks. Njih sam odabrao upravo zbog svoje smirenosti, uverljivosti, zbog velikog talenta koji imaju i načina na koji pristupaju poslu – kaže Stojković.

 

1 / 4 Foto: Zorana Jevtić


On je, inače, brusio svoj talenat i pre nego što je upisao Fakultet dramskih umetnosti, budući da je još kao srednjoškolac bio član Omladinskog pozorišta Dadov.

 


U "Dadovu" sam sam imao divne predavače, pokojni profesor Vladimir Jeftović, glumac i profesor dikcije Radovan Knežević, naš veliki reditelj Kokan Mladenović, reditelj Peđa Stojmenović i mnogi drugi. Početak je bio kao i svaki drugi težak dok nisam shvatio kako stoje stvari, šta sve treba da se prođe da bi se stiglo do jednog pozorišnog komada – kaže Đorđe.

 

 

 

makonda-tracker