bili su lep par

Imaju dva sina, bilo joj je teško da ga zaboravi: Da li znate koji poznati REŽISER je bivši muž Bojane Maljević?

2

Jedna od naših najlepših glumica Bojana Maljević iza sebe ima jedan brak, a od razvoda se teško oporavila

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Bojana Maljević je jedna od najpoznatijih srpskih glumica i producentkinja. Proslavila se brojnim ulogama, a bila je i producent filmova "Do koske" i "Sestre", čija je tema trgovina ljudima.

 

Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića. Publiku je od prvog dana pridobila svojom lepotom, ali i neverovatnim glumačkim talentom. 

 

 

Sa šest godina je glumila u TV serijalu "Serija o bojama". Postala je poznata glumeći glavnu žensku ulogu u filmu "Bulevar revolucije" iz 1992. godine. Igrala je u mnogim televizijskim serijama a najpoznatija je po ulozi u televizijskoj seriji "Otvorena vrata" gde je glumila Anu Anđelić, igrala je i u nekoliko pozorišnih komada na beogradskim scenama. Bavila se i sinhronizacijom crtanih filmova.

 

U animiranom filmu "Ledeno doba 2: Otapanje" bila je reditelj sinhronizacije. Bila je osnivač i urednik nacionalne televizije za decu i mlade Hepi TV.

 

Bila je udata za režisera Slobodana Skerlića sa kojim ima dva sina. Govori engleski i nemački jezik.

 

Boban Skrerlić
Boban Skrerlićfoto: Youtube Printscreen

 

Bojana je ostvarila zavidnu glumačku karijeru pa je tako bila deo kultnih serija i filmova, međutim najzapaženiju ulogu ostvarila je u seriji" Otvorena Vrata" koja je pre par godina doživela i svoju drugu sezonu sa sve originalnom postavom.

 

Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja za svoj glumački rad, a iako je danas posvećena producentskom radu od glume nije odustala u potpunosti pa je angažovana u pojedinim pozorištima.

 

 

Danas je više posvećena producentskom radu ali se rado seća svojih glumačkih početaka i saradnje sa glumačkim veličinama kao što su Žarko Laušević, Svetozar Cvetković, Branislav Lečić i drugi.

 

 

 

makonda-tracker