divne uspomene

Neprevaziđena klasa 1991. godine: Da li ste znali sa kim je Srna Lango studirala glumu? (VIDEO)

6

Glumica je putem društevnih mreža oduševila publiku kratkim videom, koji je setio na predivne dane.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Poznata glumica Srna Lango i danas se s ponosom priseća svojih studentskih dana, kada je glumu pohađala na Fakultetu dramskih umetnosti.

 

Te 1991. godine bila je među 12 veličanstvenih, a u klasi sa čuvenim glumcima Nenadom Jezdićem, Katarinom Žutić, Anom Sofrenović, Milicom Mihajlović, Ivanom Zarićem, Aleksandrom Srećkovićem Kuburom, Isidorom Minić, Bojanom Maljević.

 

Profesor Predrag Bajčetić bio je veoma srećan što je dobio veoma darovitu klasu koja je nakon 30 godina i dalje jedna od najuspešnijih na polju umetnosti.

 

Srna je putem svog Instagram profila podelila kratak video koji dočarava nezaboravnu klasu, a publika ju je nagradila divnim komentarima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srna Lango (@srna_lango)

Glumica je darovitost nasledica od svojih roditelja, a život je posvetila pozorišnim daskama, te je tokom jednog medijskog istupanja ispričala kakav je danas položaj umetnika u društvu.

 

 —  Najpre, niko nije umetnik dok ne napravi umetnost. Zlo mi je od ljudi koji se tako potpisuju i osećaju a nisu se sreli s umetnošću ni u liftu. Naime, nije dovoljno da se osećaš kao umetnik da bi to bio. To što na primer igraš Šekspira to ne znači da si napravio umetnost, takođe. Mi smo glumci, reditelji, pisci… Dobri ili loši ali ni najbolji nisu unapred umetnici. Ideja ima uvek. Pitanje je koliko su dobrodošle. Pokušaj umetnosti, tj bavljenje kulturom traži tačno onoliko novca koliko je potrebno za opstajanje i dalji rad a često ni do toga ne stiže. No, kultura ionako ne gaji filozofiju bogatstva. Za “položaj” se boriš stvarajući, ne želeći i očekujući. Pozorište je “rat” koji na duže staze ispostavlja pobedu. Kao dete koje gajite dvadest četiri sata svakog dana osamnaet godina pa se kao najednom čudite da je plemenit stvor s vrhunskim rafinmanom ili to ne činite pa ste u šoku što imate uličara i barabu. Potrebno je vreme i potrebno je ne očekivati ništa zauzvrat. Dakle i sa lošim repertoarom, pozorište nema alternativu, ono je neophodno — rekla je Langova za Studiob.rs

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srna Lango (@srna_lango)

 

 

 

makonda-tracker