za klasu ispred drugih

"Gola haljina" na kraljevski način: Princeza Meri od Danske hipnotisala Evropu veličanstvenom plavom toaletom

1

Supruga danskog prestolonaslednika Frederika uskoro će proslaviti 50. rođendan, a tim povodom je ovaj par podelio nekoliko očaravajućih kraljevskih portreta.

foto: Profimedia
foto: Profimedia


Princeza Meri od Danske 5. dana februara proslaviće 50. rođendan, a kako to obično biva pred važne datume, njen suprug i ona objavili su kraljevske portrete napravljene tim povodom.


Ponosni roditelji četvoro dece, koji su u braku od 2004. godine, pozirali su fotogafu Haseu Nilsenu u Palati Amalienborg, koja je njihova zvanična rezidencija.

 

Za ovu priliku princeza Meri odabrala je toaletu koju potpisuje danski dizajner Lase Spangenberg, a u pitanju je svetlucavi model klasičnog balskog kroja. Gornji deo haljine na prvi pogled podseća na popularnu "golu haljinu", iako je on poluprovidan samo u predelu ispod vrata i tik iznad stomaka, a blago se provide i dugi rukavi. Meri od Danske odlučila se za predivnu svetlu nijansu plave boje koja je u gornjem delu pripijena uz telo, struk je dodatno naglašen decentnim pojasom, a odatle se postepeno širi do poda.

 

Princeza je preko svetloplave haljine nosila svetloplavu lentu, a tu je i efektna tijara, jedna od tek četiri koje Meri od Danske poseduje, koja je ukrašena rubinima i belim dijamantima raspoređenim u obliku cvetova. Ona je uz to ponela viseće minđuše i broš s rubinima, kao i svoj orden danskog viteškog Reda slona.

 

1 / 14 Foto: Profimedia


Meri je pre nekoliko dana za Euronews Magazine povodom predstojećeg rođendana pričala o svom životu, s posebnim osvrtom na njenu majku Henrijetu, koja je preminula pre četvrt veka. Kako je istakla, od nje je naučila životnu mudrost koju smatra najvećom — da uvek može da bude samo ono što jeste.


Bila je potpuno u pravu u vezi s tim. Uvek sam se sećala tih reči kad bih osetila da sam na pragu da izgubim sebe. Moj život mi je pružio velike promene, razdoblja radosti i tuge. Bilo je nekoliko značajnih događaja: tuga zbog gubitka moje majke, radost što sam tada postala majka. Moje vreme na univerzitetu. Prilika da upoznam Fredrika, da se udam za prestolonaslednika Danske i postanem princeza naroda koji toliko volim — rekla je Meri u ovom intervjuu.


Ona je napomenula da nema problem sa starenjem i da je činjenica da puni 50 godina ne plaši, a istakla je i da joj je životno iskustvo donelo osećaj celovitosti, novu perspektivu i da je danas mnogo smelija nego što je bila u prošlosti.

 

 

makonda-tracker