neki su kao preslikani

Ko su DECA poznatih glumaca? Od roditelja su nasledili talenat, a mnoge gledamo u poznatim filmovima i serijama

0

Ljubav i sklonost ka daskama koje život znače mnogi naslede od svojih bližnjih, a ovo su neki od naših mladih glumaca koji su talenat za glumu nasledili od svojih roditelja

foto: Sonja Spasić
foto: Sonja Spasić

U nekim od nedavno snimljenih serija i filmova pojavili su se mladi glumci, a među njima su i oni čiji roditelji su prave glumačke legende.

 

Jedna od njih je Mina Softić, ćerka poznate glumice Anice Dobre. Šira javnost upoznala je u seriji „Žigosani u reketu“, dok je prethodno igrala u seriji „Koreni“ i „Ubice mog oca“.

 

 

Pored toga što je od majke nasledila talenat za glumu, ona i dosta fizički mnoge podseća na Anicu.

 

Takođe u ovu grupu ljudi spadaju i sin glumačke legende Nebojše Glogovca, Miloš Glogovac. Upravo od oca je nasledio ljubav prema glumi, a već se oprobao i u nekoliko manjih filmskih ostvarenja.

 

Mina Softić
Mina Softićfoto: Damir Dervišagić

 

Aleksej Bjelogrlić, sin Dragana Bjelogrlića pojavio se u seriji „Senke nad Balkanom“ gde tumači lik mladog boksera, a imali smo prilike da ga vidimo u zanimljivim razbojničkim scenama, kao i u eksplicitnim.

 

Inače, Aleksej ima svega dvadeset godina i postepebno gradi svoju karijeru, koja za sada ide uzlaznom putanjom.

 

 

Mlada glumica Anđela Jovanović potiče iz glumačke porodice, i od malih nogu je upoznata sa glumačkim poslom, te se tako i sama opredelila da će gluma biti njen poziv u životu.

 

Ona je ćerka glumačkog para Dragana Gagija Jovanovića i Branke Purić koji iza sebe imaju dugogodišnje karijere.

 

 

Anđela je do sada ostvarila nekoliko uloga u domaćim serijama poput „Moj rođak sa sela“, „Vojna akademija“, „Slatke muke“ i druge. Inače, Jovanovićeva je već imala prilike da zaigra na sceni sa svojim roditeljima u predstavi „Dobro došli u Srbiju.“

 

Glumac Milenko Zablaćanski nastradao je 2008. godine, a nekoliko godina nakon tragedije, njegov sin Ivan Zablaćanski rešio je da nastavi očevim stopama.

 

Jedna od njegovih prvih uloga bila je 2013. u seriji „Ravna gora“, a kasnije smo ga gledali i u seriji „Ubice mog oca“, „Kralj Petar Prvi“, „Samac u braku“ i drugim.

 

Ivan Zablaćanski
Ivan Zablaćanskifoto: Vladimir Šporčić

 

Glumica Kalina Kovačević rasla je u umetničkoj porodici, zbog čega se verovatno i sama odlučila da nastavi tim putem. Ona je ljubav prema glumi nasledila od majke Ljiljane Blagojević.

 

 

Kalina je veoma mlada rešila da upiše glumu, a po završetku Fakulteta dramskih umetnosti najzapaženiju ulogu ostvarila je u filmu „Jesen stiže, dunjo moja“.

 

 

makonda-tracker