obožavali smo ga

Znamo ga kao malog Stanoja iz "Montevidea": Njegova životna priča tera suze na oči, a evo kako danas izgleda (FOTO)

0

Kultni film "Montevideo, Bog te video" postigao je ogroman uspeh pre 11 godina.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

U njemu se pojavio veliki broj poznatih glumaca, a neke od uloga ostale su zapamćene do danas.

 

Jedan od njih jeste i lik Stanoja, malog dečaka, kojeg je glumio Predrag Vasić.

Iako je bio mali Predrag je ovu ulogu odigrao maestralno. Za vreme snimanja filma osvojio je ne samo srca publike, već i cele ekipe sa seta.

 

U vreme snimanja filma Predrag je imao 11 godina, a sada je već odrastao čovek i i ima 24 godine.

 

 

On je nakon završene srednje škole nastavio da se bavi glumom, a sada imamo priliku i da ga vidimo u raynim televiyijskim reklamama.

 

Ipak, postoje detalji iz njegovog života o kojima se retko govorilo i koje retko ko zna.

 

Tokom devedesetih godina njegova porodica je morala da napusti svoje ognjište i da proda kuću u Gnjilanu. Tada su se preselili u Beograd.

 

Stanoje iz filma Montevideo
Stanoje iz filma Montevideofoto: Instagram

 

Sa samo šest godina počeo je da se bavi glumom, i prvi put se pojavio u francuskom filmu “Largo Winch” gde je kadar delio sa Predragom Mikijem Manojlovićem i Rašom Bukvićem, a potom je nastavio da radi na još nekoliko domaćih ostvarenja.

 

Mali Predrag u to vreme odlučuje i da upiše školu glume, a brzo mu stiže i ponuda za snimanje filma “Montevideo” gde postiže ogroman uspeh.

 

 

Gotovo sav novac koji je zaradio glumom u ovom filmu davao je porodici kako bi imali za život.

 

- Većinu tih para, pošto smo mi došli sa Kosova pa smo živeli u jednoj dvosobnoj kućici, sam dao mojima za renorviranje doma. Malo sam njima pomogao, a malo ostavio sebi za školovanje. Nisam se preterano bahanalisao jer nisam taj lik. I sećam se da sam od tog honorara kupio bratu telefon - izjavio je Vasić za “Blic”.

 

Montevideo, Andrija Kuzmanović
foto: Mića Jović

 

- Mislio sam da će me brzo zaboraviti, ali nije tako, ljudi me prepoznaju, govore mi da sam porastao. Nedavno mi je jedna žena u prevozu rekla da je zbog mene nekoliko puta plakala - rekao je Predrag.

 

Tokom snimanja nastavka stigao je da završi srednju školu, međutim pošto je bio u pubertetu reditelj Dragan Bjelogrlić uplašio se da neće sve ići zamišljenim tokom i da neće biti moguće verno dočarati lik Stanoja.
 

Predrag Vasić
Predrag Vasićfoto: Instagram


Osmi razred, drugo polugodište, spremam se za prijemni. Bili smo na Tenerifima mesec dana, onda su me mlađi glumci preslušavali za testove.

 

- Štaku su mi produžavali najmanje pet puta jer sam bio u pubertetu i stalno sam rastao. Bjelu je u jednom momentu bio strah da neću njega da prerastem, te mi je zabranio da rastem i smanjivao obroke tokom pauze - kroz osmeh je ispričao mladi glumac i dodao:

 

Stanoje je danas jvatreni navijač “Crvene zvezde”, igra u nekoliko predstava, dobio je angažman u jednom komadu u Narodnom pozorištu, a u pregovorima je za još brojna ostvarenja iz sveta kinematografije.

 

 

 

makonda-tracker