otvoreno

"PRE ĆU DA PEREM ČAŠE U NEMAČKOJ NEGO DA BLATIM SVOJE IME": On je VELIKA NADA, ali neće ostati glumac po svaku cenu!

0

Jedan od najtalentovanijih među mladim glumcima iznenadio je pre izvesnog vremena zrelošću koje je pokazao u jednom intervjuu

foto: Stefan Tomasevic/ATAImages
foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Mladi glumac Denis Murić publici se prvi put predstavio u filmu "Ničije dete", koji je snimio sa 13 godina, nakon čega su usledili projekti "Grupa", "Zlatni dečko", "Kalup", ali i nova kriminalistička serija "12 reči", koju ćemo uskoro gledati. Denis je odrastao na Kosovu, a glumu je upisao na nagovor čuvene glumice Anice Dobre.

 

Ne samo da ga je Anica nagovorila da upiše glumu, već je za FDU Denisa spremala njena ćerka, mlada glumica Mina Sovtić, dva meseca pred prijemni.

 

- Anica Dobra me je zvala i rekla mi "slušaj, da si našao tekstove, javiće ti se moja ćerka i da dođeš u Beograd da radiš s njom" - ispričao je Denis prošle godine za Noizz.

 

Od tog trenutka je s Minom radio svakodnevno i, kako je rekao, neizmerno mu je mnogo pomogla.

 

Denis je iz Zvečana i celo detinjstvo proveo je na Kosovu.

 

foto: Antonio Ahel/ATA Images

- U nekom periodu života ja sam sa babom, dedom i sestrom živeo u Zvečanu, a moji roditelji u Mitrovici, tako da sam već na neki način bio samostalan. Sestra je bila dosta uz mene, ali se i ona trudila da uvek idem sam u školu, da ne zavisim od bilo koga. Oduvek sam nekako imao osećaj za prostor, vreme, gde sam, šta sam, šta treba da se radi, šta ne... Sve to su me učili na vreme, a dolazio sam ranije u Beograd na Zvezdine utakmice, pa kad sam došao u Beograd nije mi to bilo "Wow, kako ću sam sad". Drugo, nikad nisam bio dete na rekreativnoj koje plače jer mu nije tu mama - rekao je u pomenutom intervjuu.


Denis Murić govorio je tada i o tome da li je razmišljao da napusti Srbiju.

 

foto: Antonio Ahel/ATA Images

- Ja kad budem mislio da ne mogu ništa da promenim, ja ću da odem. Tužno je, ali ja u rancu nosim knjigu iz engleskog. Učim jezik. Ako bude bilo ovako, ne planiram da ostajem ovde. Nije mi moralno to da trpim. Ništa to nema veze sa mnom. Nekad nisam razumeo kada mi kažu "ja bih otišao iz svoje zemlje". Ja sam prvi koji kaže "neću da idem, zašto da idem, hoću da živim ovde", ali ako ostane ovako, ako budem mogao, otići ću - rekao je on, a na pitanje koji mu je plan B, odgovorio je:

 

- Ne znam, da otvorim kafić, da odem odavde da perem čaše u Nemačkoj. Baš me briga, pre ću to nego da blatim svoje ime.

 

 

makonda-tracker