život je hteo drugačije

Zagrlio je uplakanu mamu i dao čvrsto obećanje! Prva Vilijamova kraljevska odluka bila bi SAMO ZA PRINCEZU DAJANU

0

Da je danas među nama, princeza Dajana mogla bi da se nada ultimativnoj osveti Čarlsu na dan kada njen sin postane kralj. Ipak, stradala je pre nego što je Vilijam dobio priliku da ispuni najvažnije obećanje koje je dao u životu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Princeza Dajana doživela je mnogo poniženja tokom deceniju i po, koliko je bila supruga princa Čarlsa od Velsa. Omalovažavana je, varana, ismevana, zapostavljana, ali jedno od najvećih usledilo je nakon što se rastala od Čarlsa.


Princ Čarls i Dajana rastali su se u decembru 1992, a zvanično su se razveli četiri godine kasnije. Ovaj razvod podrazumevao je borbu oko mnogo novca i moći, a najbolnija tačka bila je – Dajanina titula.

 

Naime, budući da je bila majka naslednika britanskog trona, Dajana je trebalo da ostane Njeno kraljevsko visočanstvo. Čak se i Elizabeta Druga s tim složila, ali princ Čarls bio je neumoljiv i Dajani je titula oduzeta.

 

1 / 16 Foto: Profimedia


Navodno je njoj to teško palo, a njen stariji sin Vilijam osetio je njenu tugu i pokušao da je uteši. Dajanin bivši batler Pol Barel kasnije je otkrio kako je mladi princ, tada četrnaestogodišnjak, tešio svoju majku.


Rekla mi je da je jedne noći, kad je bila tužna zbog gubitka titule, seo pored nje, zagrlio ju je i rekao: "Ne brini, mamice. Ja ću ti je vratiti jednog dana kad postanem kralj" – prisetio se Barel.


Samo godinu dana kasnije, Dajana je poginula, a Vilijam nastavlja da govori u čast svojoj majci i neprestano podseća svet koliko je ona bila posebna i koliko mu je značila.


Majka mi i dalje nedostaje svakog dana – priznao je jednom prilikom Vilijam. – A prošlo je 20 godina otkako je umrla.

 

 

makonda-tracker