nasledio talenat

On je sadašnjost i budućnost glume, a njegov otac — LEGENDA: Znate li čiji je sin popularni glumac Bojan Krivokapić?

0

Pošao je očevim stopama i već ostvario zavidan broj uloga.

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Malo je poznato da glumac i miljenik žena potiče iz porodice čuvenog glumca
Bojan Krivokapić (36) jedan je od glumaca koje je šira javnost upoznala u filmu "Montevideo, Bog te video!", u kom je igrao Momčila Đokića Gusara.


Bojan je rođen u Beogradu pre 35 godina, u rodnom gradu diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti.


Njegove najprepoznatljivije uloge su one u serijama "Vojna akademija", "Istine i laži", "Dinastija", "Čizmaši" i drugim filmovima i serijama, a vrlo je uspešan u pozorištu, gde ga publika gleda u predstavama u režiji najvećih savremenih reditelja, poput Egona Savina, Đurđe Tešić, Andraša Urbana, Jagoša Markovića... Stalni je član Narodnog pozorišta u Beogradu.

 

Bojan spada u domaće glumce koje ženski deo publike jednostavno obožava, ali je on, na njihovu žalost, zauzet — godinama je oženjen prelepom Taisom, s kojom ima ćerku Nevenu i sina Bogdana.

 


Nevena je upotpunila divan odnos koji imamo. Kako smo oboje zrele i formirane ličnosti, roditeljstvo nam nije previše teško palo. Povišen adrenalin, ljubav i obaveza koju osećaš prema detetu te ispirišu, pa imaš utisak da sve možeš. Sve to doprinosi da budeš bolji čovek i da generalno više saosećaš sa ljudima i njihovim potrebama. Kad postanete roditelj, sve druge stvari postaju sporedne, najnornalnije je da najviše želite da se bavite svojim detetom, sve ostalo može da se uradi, ali i ne mora — istakao je Bojan za magazin Gloria nakon rođenja ćerke.


Malo je poznato da je glumčev otac živa legenda našeg glumišta Miodrag Krivokapić, koji iza sebe ima skoro pet decenija bogate i uspešne karijere.

 

1 / 3 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Jedna od novijih je uloga Radula Mišića u seriji "Tajne vinove loze", a tu su i Sale ("U raljama života"), Vićentije Rakić ("Jastuk groba mog"), Timotije ("Virdžina"), Sima ("Vratiće se rode"), profesor Vilotić ("Vojna akademija")...


Bojan i Miodrag imaju izuzetan odnos, a mlađi glumac je jednom prilikom podelio kako njegov otac uživa u društvu unuke.

 

Miodrag Krivokapić
foto: Instagram

Bojanova majka je doktorka u penziji Svjetlana Krivokapić, koju je u mladosti njen suprug Miodrag jednom opisao kao "najlepšu ženu u Dubrovniku".

 

Svojevremeno je bila veoma strog kritičar. Znala je da se oduševi, ali i da mi bez reči kaže šta misli o predstavi, samo bi rekla: "Razgovaraćemo". Sasvim suprotno od onoga kada bi mi doletela u zagrljaj. Kada joj kažem kako je mnogo smekšala, ona mi odgovori: "Nisam, nego si ti sazreo", a ja joj vratim da je ona postala mnogo praktičnija i pažljivija, posebno kada je reč o Bojanu. Dopada joj se sve što on glumi — ističe Miodrag.

 

Pored Bojana, par ima i sina Damjana.

 

 

makonda-tracker