jeste li znali?

Privatni život SAKRIO od medija, ali njega nije uspeo: Ovo je SIN Branimira Brstine koji je krenuo očevim stopama

0

Mladog glumca, koji se ranije bavio košarkom, gledaoci su upoznali u seriji „Žigosani u reketu“, gde je igrao jednog od košarkaša „Radničkog“

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Iako decenijama važi za jednog od naših najboljih glumaca, intervjui koje je Branimir Brstina dao tokom karijere skoro da se mogu izbrojati na prste. Novinarima je donekle postao „dostupniji“ kada je 2014. izabran za upravnika Ateljea 212, ali je i tada prevashodno govorio o pozorišnim temama.

 

U njegovoj zvaničnoj biografiji navodi se da je rođen 4. januara 1960. godine u Banatskom Velikom Selu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Zrenjaninu, a na Fakultetu dramskih umetnosti bio je u čuvenoj klasi sa Sonjom Savić, Žarkom Lauševićem, Zoranom Cvijanovićem, piše Hello. 

 

Brstinu su svi obožavali u ulozi mnogi Žitka iz serije "Porodično blago", a gledali smo ga i u ostvarenjima "Ivkova slava", "Vratiće se rode", "Jesen stiže, Dunjo moja", i mnogim drugima serijama i filmovima.

 

Neko je svojevremeno duhovito primetio da se Branimir Brstina pridržava načela iz naslova prvog filma koji je snimio, „Živeti kao sav normalan svet“. I zaista je tako. Nije poznato kako izgleda njegova supruga, a zajedno smo ih videli samo jednom, na paparaco-fotografijama nastalim na plaži u Budvi.

Proslavljeni glumac u javnosti se samo jednom pojavio sa ćerkom, koja je izrasla u lepu devojku, ali i njeno ime i profesija do danas su tajna.

 

Široj javnosti najpoznatiji je najmlađi član porodice Brstina Đuro, koji je rešio da krene očevim stopama – i po izboru fakulteta, ali i po tome što vešto izbegava „sedmu silu“.

 

1 / 7 Foto: Damir Dervišagić


Trenutno studira glumu na FDU-u, a studirao je i komunikologiju, na fakultetu na kome je jedan od predavača i glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, piše Kurir. 

 

makonda-tracker