(foto)

Svekar joj je čuveni Ljubivoje Ršumović, neverovatno je USPEŠNA i LEPA: Znate li ko je sestra glumice Borke Tomović?

0

Borka Tomović je u žiži javnosti nakon odigrane uloge u seriji "Crna svadba", a možda niste znali da se i njena sestra profesionalno bavi dramskom umetnošću — i udata je za Vuka Ršumovića

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Jedna od najlepših srpskih glumica Borka Tomović odavno nas je osvojila u ulozi Maje u seriji "Ljubav, navika, panika", a ovih dana svi pričaju o njoj zbog maestralno odigrane uloge Vesne u seriji "Crna svadba".

 

 

Serija "Crna svadba" je jedan od najuzbudljivijih scenarija koje sam imala priliku da pročitam. To je nešto što nisam mogla da ispustim iz ruku i jedva sam čekala da vidim šta će se desiti dalje s mojim likom. Očekivali smo da će postojati veliko interesovanje za seriju, ali ovom uzbuđenju i iščekivanju svake nove epizode niko nije mogao da se nada kazala je Borka Tomović za Kurir.

 

1 / 7 Foto: Youtube Printscreen

 

Borka nema samo slavnog partnera, odbojkaša Novicu Bjelicu, ona ima podjednako uspešnu sestru! U pitanju je četiri godine starija Ana Tomović. Ana je rediteljka, a ujedno i supruga režisera, scenariste i dramaturga Vuka Ršumovića, kao i snaja pisca Ljubivoja Ršumovića. Ana je diplomirala pozorišnu i radio režiju na FDU u Beogradu u klasi Egona Savina.

 

— Studio glume kod Žike Prokića u "Kolarčevom univerzitetu" tokom srednje škole bila je najznačajnija prekretnica u mom životu. Taj dramski studio me je preobratio i definisao kao osobu. Odjednom sam znala šta želim. Želela sam pozorište, ne nužno glumu. Jednostavno nisam volela da budem na sceni, nije mi bilo prijatno. Međutim, i mnogi poznati glumci osećaju isto, ali svaki put iznova prevazilaze taj osećaj kad izađu na scenu. Ja sam želela nešto skrivenije, a jednako uzbudljivo i intenzivno. Malo-pomalo, otkrila sam da mi to omogućava bavljenje režijom — ispričala je za "Gloriju" rediteljka.

 

 

Ana je tvarala na teatarskim scenama Beograda, Zagreba, Sarajeva, a radila je i na čuvenim komadima kao što su "Zločin i kazna" Dostojevskog, Brehtova "Majka Hrabrost i njena deca"...

 

Ana ima dvoje dece i maksimalno je posvećena porodici.

 

Pokreće me ljubav, moja deca, porodica. To su stvari koje me motivišu i stalno stavljaju pred nove zadatke. Zbog njih moram da budem i bolji čovek i bolji umetnik, i da se razvijam u svakom smislu.

 

 

makonda-tracker